ذهن انسان ها مخزنی برای انباشته كردن اطلاعات نیست
پروژه آسان: وزیر آموزش و پرورش با اعلان اینکه ذهن انسان ها مخزنی برای انباشته کردن اطلاعات نیست و انسان ها باید مجال اندیشیدن و فرصت خلاقیت پیدا کنند و نقاد باشند اظهار داشت: در چنین نگاهی کتاب تنها در صدد انباشته کردن اطلاعات برنخواهد آمد و باید به این هدف جدید پاسخ دهد و وجوه انسانی را بارور کند.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، محسن حاجی میرزایی در آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره کتاب رشد که در مدرسه تاریخی دارالفنون انجام شد با اعلان اینکه کتاب نقش رفیعی در تمدن انسانی دارد اظهار داشت: جایگاه کتاب، جایگاه بی نظیری است و در فرهنگ قرآنی در آنجا که تاکید بر خلقت انسان است خداوند بر وجه کریمی خود اشاره می کند. اما آنگاه که تعلیم با قلم می شود و آنجا که با کتابت و قلم سروکار داریم خداوند اکرم است و این کریم ترین وجه الهی است.
وی ادامه داد: انسان ها از مسیر دیدن، شنیدن و اندیشیدن غنی می شوند، هویت و شخصیت می یابند و کتاب امتداد هر سه عنصر است. کتاب شنیدن را عمق می بخشد، دیدن را غنی می کند و اندیشه را پرمحتوا می سازد.
وزیر آموزش و پرورش با اعلان اینکه کتاب مجال اندیشیدن و فرصت انتخاب کردن می دهد اظهار داشت: کتاب با ذهن مخاطب خویش مانوس است و به او مجال می دهد که در اندیشه های وی بیندیشد، در محتوایش تامل کند، بخواند، غور کند و سوال بپرسد. کتاب به استقلال انسان اهمیت می دهد.
حاجی میرزایی اضافه کرد: تمدن با کتاب جان می گیرد و اندیشه با کتاب قوت پیدا می کند. عرصه جولان کتاب گسترده است، هم می تواند جان را جلا و روح را صیقل بدهد و هم ممکنست مسیر او را در معرض کاستی ها قرار دهد. کتاب اختتام ندارد. ما با کتاب می خواهیم مسیر تربیت را هدایت نماییم.
وی با اشاره به اینکه اتفاق مهمی در نظام تعلیم و تربیت در حال شکل گیری است اظهار داشت: پیام کلیدی آن این است که ذهن انسان ها مخزنی برای انباشته کردن اطلاعات نیست و انسان ها باید مجال اندیشیدن و فرصت خلاقیت پیدا کنند و نقاد باشند. در چنین نگاهی کتاب تنها در صدد انباشته کردن اطلاعات برنخواهد آمد و باید به این هدف جدید پاسخ دهد و وجوه انسانی را بارور کند.
وزیر آموزش و پرورش اصرار کرد باید کتاب هایی معرفی شوند که این ظرفیت را دارا هستند و می توانند با مخاطب خود مواجهه هوشمندانه تری داشته باشند.
حاجی میرزایی با اعلان اینکه یک زمانی نویسنده، یافته ها و داشته های وی مطرح است و یک زمانی هم مخاطب و نیازهای او مدنظر است اظهار داشت: باید پل هوشمندی بین دانسته های دانایان و نیازهای واقعی جامعه برقرار نماییم.
وی افزود: ما به دنبال محتوایی هستیم که نسل ما را برای ساختن یک آینده شکوهمند آماده کند. به دنبال کتابی هستیم که انسانی در تراز تمدن نوین اسلامی و سندتحول بنیادین تربیت کند که در این میان نقش سازمان پژوهش یک نقش کلیدی است. مقوله تربیت، یک مقوله یکپارچه است و تفکیک پذیر و تجزیه شدنی نیست.
وزیر آموزش و پرورش با اعلان اینکه هدف همه ما ساختن انسانی است که بتواند روی پای خودش بایستد، مدافع ارزش های خویش باشد، گرفتار استیصال و درماندگی نمی گردد و در مقابل تغییرات پرشتاب دنیای کنونی استوار و فعال نقش آفرینی می کند اظهار داشت: کتاب در این میان نقش بزرگی ایفا می کند. به نویسندگانی که برای ساختن آینده این سرزمین نقش آفرینی می کنند ادای احترام می کنم.
حاجی میرزایی افزود: هیچ تاثیری عمیق تر و پایدارتر از مسیری که از مجال قلم فراهم می شود، نخواهد بود.
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب