ورزش های رزمی به كمك عملكرد مغزی كودكان می آیند

ضربات سهمگین تکواندو بر اختلال یادگیری در کودکان!

ضربات سهمگین تکواندو بر اختلال یادگیری در کودکان!

پروژه آسان: ورزش، نه فقط به تقویت جسم کمک می نماید، بلکه می تواند تاثیرات مثبتی بر ذهن و عملکرد شناختی انسان نیز داشته باشد. خردسالان با اختلال یادگیری به سبب ضعف در کارکردهای اجرائی، با مشکلاتی مانند توجه، حافظه و حل مسئله مواجهند. پژوهشگران در یک پژوهش جالب نشان داده اند که برخی تمرینات بدنی، همچون ورزش های رزمی مانند تکواندو، می تواند در بهبود این کارکردهای شناختی نقش موثری داشته باشد.



به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، اختلال یادگیری یا به اختصار LD، یک مشکل عصب زیستی است که بر نحوه پردازش اطلاعات در مغز تأثیر می گذارد. خردسالان دارای این اختلال به طور معمول در حوزه هایی مانند خواندن، نوشتن، ریاضیات و حافظه مشکل دارند. این خردسالان ممکنست در مدیریت و برنامه ریزی کارهای روزمره و همین طور حفظ و استفاده بهینه از اطلاعات گرفتار مشکل شوند. یکی از دلیلهای این نارسایی ها ضعف در کارکردهای اجرائی مغز است. این کارکردها با توانایی های مهمی مانند برنامه ریزی، توجه به جزئیات، حل مسائل و مهارت های سازماندهی مرتبط هستند.

از آنجا که ضعف در کارکردهای اجرائی می تواند تأثیر منفی بر یادگیری و عملکرد تحصیلی خردسالان با اختلال یادگیری داشته باشد، تحقیقاتی که بدنبال یافتن راهکارهای مناسب برای تقویت این کارکردها هستند، بسیار حائز اهمیت اند. حافظه کاری که یکی از مهم ترین بخش های کارکردهای اجرائیست، مسئول ذخیره و پردازش همزمان اطلاعات است. ضعف در این مهارت ها ممکنست تأثیرات طولانی مدت بر توانایی های یادگیری کودک بگذارد. بنابراین، مطالعه درباره ی راهکارهایی که بتواند به بهبود این بخش ها کمک نماید، از ضرورت بالایی برخوردارست.

هانیه قاسمیان مقدم، پژوهشگر رفتار حرکتی از دانشگاه ارومیه با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد، تحقیقی را در حوزه تأثیر تمرینات پایه تکواندو بر بهبود عملکرد ذهنی خردسالان با اختلال یادگیری انجام داده اند. این پژوهش با هدف بررسی تأثیرات ورزش تکواندو بر تقویت کارکردهای اجرائی مغز این خردسالان انجام شده است.

در این مطالعه، ۲۰ کودک پسر با اختلال یادگیری، در گروههای تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت ۱۲ جلسه در هفته و هر جلسه ۵۰ دقیقه، تمرینات تکواندو را انجام دادند. در صورتیکه گروه کنترل به کارهای عادی روزمره خود پرداختند. قبل و پس از این دوره، کارکردهای ذهنی و اجرائی این خردسالان با بهره گیری از آزمون های مختلف ارزیابی شد.

نتایج این پژوهش نشان دادند که تمرینات پایه تکواندو تأثیر مثبتی بر عملکرد ذهنی خردسالان گروه تمرین دارند. این خردسالان در مقایسه با گروه کنترل، بهبود قابل توجهی در کارکردهای اجرائی خود مانند حافظه کاری، برنامه ریزی و حل مسئله نشان دادند. این تغییرات قابل توجه حاکی از آن هستند که فعالیت بدنی منظم، می تواند نقش مهمی در بهبود مهارت های ذهنی خردسالان با اختلال یادگیری ایفا کند.

بهبود این مهارت ها به خردسالان با اختلال یادگیری کمک می نماید تا در کارهای روزانه و تحصیلی خود عملکرد بهتری داشته باشند.

بر اساس این مطالعه، آموزش های بدنی خاص مانند هنرهای رزمی خصوصاً تکواندو، می توانند برای خردسالان با مشکلات یادگیری، به عنوان یک راه حل درمانی مؤثر مورد استفاده قرار گیرند.

یافته های این پژوهش که توسط محققان ایرانی انجام شده است، در «مجله پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی» وابسته به دانشگاه خوارزمی و انجمن رفتار حرکتی و روانشناسی ورزشی ایران انتشار یافته اند.

این یافته ها می توانند نقش مهمی در ارتقای برنامه های آموزشی و درمانی برای خردسالان با اختلال یادگیری ایفا نموده و به مربیان و والدین این خردسالان راهکارهای مؤثری عرضه کنند.



1403/08/07
10:48:33
5.0 / 5
203
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشگر , تحصیل
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۸ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه