با هدف بهبود كیفیت و كارایی نرم افزار؛

کاوش مخازن نرم افزار دستاورد برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی

کاوش مخازن نرم افزار دستاورد برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی

پروژه آسان: پروفسور احمد حسن استاد دانشگاه کویین کانادا برای توسعه حوزه کاوش مخازن نرم افزار (MSR) و کارهای خود در حوزه مهندسی نرم افزار و برنامه نویسی، برگزیده پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی شد.



به گزارش پروژه آسان به نقل از مهر، پروفسور احمد حسن در سطح جهان در حوزه نرم افزار نامی شناخته شده است. مهم ترین حوزه های تحقیقاتی وی شامل نرم افزار، مهندسی نرم افزار، داده کاوی، کیفیت نرم افزار و شبکه اینترنت است.
تحقیقات وی در حوزه نرم افزار مطالبی مانند کد و کدمنبع را باهم می آمیزد. احمد حسن در مورد نرم افزار در عرصه های مختلف شامل نرم افزار به عنوان منبعی برای سرویس دهی، نگهداری نرم افزار، توسعه نرم افزار، تحلیل و مرور نرم افزارهای مشابه تحقیق کرده است. پژوهش های وی در حوزه داده کاوی شامل مولفه هایی مانند الگوسازی پیش بینی کننده، جنگل های تصمیم تصادفی، عیب یابی و نقص زدایی برنامه های نرم افزاری و یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است.
مخازن نرم افزار یک حوزه‌ی چندرشته ای است که روش های مهندسی نرم افزار، داده کاوی، هوش مصنوعی و بازیابی اطلاعات را در آن با هم ترکیب می شود. پژوهشگران می توانند با بکارگیری این روش ها در داده های مخزن نرم افزار، اطلاعات خوبی در مورد فرآیندهای توسعه، کیفیت و تکامل نرم افزار به دست آورند.
کاوش مخازن نرم افزار فرصت هایی را برای ارتقای کارهای مهندسی نرم افزار و تحلیل نقصها برنامه ها برای جلوگیری ازوقوع آنها فراهم می آورد. چالش های کیفیت و امنیت مهندسی نرم افزار را می توان با تحلیل و بررسی اطلاعات بدون ساختار از مصنوعات مختلف توسعه نرم افزار حل کرد.
پروفسور حسن همین طور بنیانگذار کنفرانس کاوش مخازن نرم افزار و جامعه تحقیقاتی پیرامون این مساله در سرتاسر جهان بوده است. وی به همراه دیگر پژوهشگران این حوزه یک ویژه نامه از مجله ماهنامه مروری موسسه مهندسان برق و الکترونیک و نشریه مهندسان نرم افزار تجربی را در مورد این مساله سردبیری کرد.
امروزه ابزار و روش های اولیه طراحی و توسعه داده شده توسط پروفسور حسن و گروه پژوهشگران همراه وی در وسایل مختلفی به کار رفته که میلیونها نفر در سرتاسر جهان از آنها استفاده می نمایند. تجربه صنعتی پروفسور حسن شامل کمک به ساخت پلت فرم بی سیم شرکت بلک بری در لابراتوار ریم/ بلکبری و کمک به شرکت آی بی ام در لابراتوار المدن است. وی مخترع شاخص پتنت های مختلفی در سرتاسر جهان همچون هند، اروپا، کانادا، ژاپن و اروپا نیز هست.
حوزه کاوش مخازن نرم افزار بطور کلی حوزه ای باارزش است که تأثیر قابل توجهی بر تحقیقات و عملکرد مهندسی نرم افزار دارد. این امر منجر به توسعه روش ها و ابزارهای جدید برای تحلیل و بررسی نرم افزار منتج شده و به بهبود کیفیت و کارایی نرم افزار کمک کرده است.
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) روز دهم مهر ۱۴۰۲ در اصفهان انجام خواهد شد. این نخستین بارست که جایزه مصطفی (ص) خارج از تهران انجام می شود. علاوه بر شهر اصفهان که مرکز این رویدادهای علمی است، رویدادهای پراکنده ای نیز در دانشگاه های شهرهای مختلف کشور انجام خواهد شد. جایزه مصطفی (ص) به عنوان یک جایزه دوسالانه برای قدردانی از دانشمندان مسلمان قبل از این در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ در تهران برگزار شده است.


منبع:

1402/07/04
13:25:03
5.0 / 5
363
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , پژوهش , پژوهشگر
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۸ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه