تحقیق جدید نشان داد؛
گوشت گیاهی شما را به دیابت مبتلا می کند
به گزارش پروژه آسان، تحقیقی جدید نشان داده است افرادی که گوشت گیاهی مصرف کنند قند خون بالاتری دارند و این امر آنها را در معرض ریسک مبتلا شدن به دیابت و بیماری های قلبی قرار می دهد.
به گزارش پروژه آسان به نقل از دیلی میل، تحقیقی جدید نشان داده است محصولات گوشتی گیاهی یک گزینه مغذی نیستند و احیانا ریسک مبتلا شدن به بیماری قلبی را می افزایند. طبق این تحقیق که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition انتشار یافته، افرادی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی محصولات گوشت گیاهی مانند Beyond burgers و Impossible burgers را در ۸ هفته مصرف می کنند قند خون بالاتری نسبت به افرادی دارند که گوشت واقعی خورده اند. این امر افراد را در معرض ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی و دیابت قرار می دهد. تحقیقات پیشین حاکی از آن بود که رژیم غذایی گیاهی می تواند ریسک مبتلا شدن به دیابت را تا ۲۵ درصد کم کند. با این وجود محققان یک تحقیق جدید اشاره کرده اند در پژوهش های مذکور افرادی شرکت کرده اند که غذاهای کامل به جای محصولات بسیار فراوری شده، مصرف کرده اند. طی سالهای گذشته، گوشت های گیاهی بعنوان جایگزینی برای نمونه واقعی مطرح شدند. درآمد جهانی شرکتهای تولید کننده گوشت گیاهی در ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱۰ میلیارد دلار بود که این رقم نسبت به ۴.۶۶ میلیارد دلار درآمد ثبت شده در ۲۰۱۸ میلادی بسیار بیشتر است. اما به قول امیلی گلسومین متخصص تغذیه در بیمارستان جنرال ماساچوست، محصولات بسیار فراوری شده چربی های اشباع و نمک زیادی دارند. او در اینباره می گوید: از آنجائیکه رژیم های غذایی مذکور چربی اشباع بیشتری دارند، با افزایش احتمال مبتلا شدن به حمله قلبی و مرگ زودرس همراه هستند. بنابراین اگر فرد به دنبال رژیم غذایی کاملا سالم می باشد احیانا آنها گزینه مناسبی نباشند. با این وجود تحقیقی بین المللی در ۲۰۲۱ میلادی نشان داد ۴۰ درصد افراد گوشت های گیاهی را به علت مزایای سلامتی آنها انتخاب می کنند. حالا پژوهش جدید دانشگاه ملی سنگاپور که با حضور ۸۹ فرد مبتلا به ریسک افزوده دیابت نوع ۲ انجام شده و افراد را به ۲ گروه تقسیم کرده است. طی ۸ هفته، شرکت کنندگان رژیم غذایی حاوی گوشت داشتند و نیم دیگر از گوشت های تهیه شده از مواد جایگزین استفاده کردند. شرکت کنندگان محصولات گیاهی بسیار فراوری شده را از بین برندهای برتر تولید کننده گوشت گیاهی انتخاب کردند. محققان در آغاز و پایان این آزمایش از شرکت کنندگان آزمایش خون گرفتند تا تغییرات در سدیم و کلسترول را بررسی نمایند. مقدار بالای این مواد می تواند به رگ ها صدمه برساند و به بیماری قلبی منجر شود. همینطور شرکت کنندگان از یک ابزار برای رصد مداوم گلوکز خون طی آزمایش استفاده کردند تا محققان به تصویری کامل از تأثیر گوشت های گیاهی بر قند خون دست یابند. بعد از ۲ ماه هیچ تفاوتی در کلسترول بین دو گروه شرکت کننده مشاهده نشد. اما قند خون افرادی که گوشت طبیعی خورده بودند، ثبات بیشتری داشت و این بدان معنا بود که ریسک مبتلا شدن به دیابت در آنها کمتر است. محققان معتقدند دلیل این امر کربوهیدراتی است که به شکل افزودنی به محصولات گوشت گیاهی اضافه می شود و امکان دارد قند خون را بیفزاید. علاوه بر آن سدیم بدن افرادی که از گوشت طبیعی بهره برده بودند، هم کمتر از گروهی بود که گوشت گیاهی خوردند. طی گذر زمان قند خون بالا امکان دارد به دیابت منجر شود و به رگ های خونی و اعصاب صدمه برساند. همینطور مصرف این مواد امکان دارد مبتلا شدن به بیماری های قلبی را به دنبال داشته باشد.
منبع: پروژه آسان
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب