مقیمی در همایش صنایع و سازه های فولادی كشور خبر داد

تشکیل دبیرخانه دائمی صنایع و خانه صنعت در معاونت پژوهش و فن آوری دانشگاه تهران

تشکیل دبیرخانه دائمی صنایع و خانه صنعت در معاونت پژوهش و فن آوری دانشگاه تهران

به گزارش پروژه آسان، رئیس دانشگاه تهران از آمادگی دانشگاه تهران برای تشکیل دبیرخانه دائمی صنایع و هم از تشکیل خانه صنعت در معاونت پژوهش و فن آوری دانشگاه تهران هم اکنون اطلاع داد و اظهار داشت: دانشگاه تهران بعنوان نماد آموزش عالی کشور این آمادگی را دارد تا مشکلات صنعت را در قسمت های مختلف با تدوین برنامه راهبردی و استراتژیک و با چشم اندازی روشن برای آینده برطرف کند.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در مراسم افتتاحیه همایش صنایع و سازه های فولادی کشور، در سالن شهید چمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران با اعلان اینکه دانشکدگان فنی و رشته حکمرانی انرژی دانشگاه تهران می توانند بحث مدیریت تأمین انرژی صنایع و دانشکده محیط زیست، دانشکدگان فنی و علوم در بحث زیست محیطی به صنایع کشور کمک نماید، در ادامه اظهار داشت: هم چنین برخی مسائل اجتماعی، روانی و رفتاری که در صنایع پایین و بالادستی صنعت فولاد دست به گریبان هستند و در حوزه تأمین مالی دانشکده مدیریت، کارآفرینی و تجارت و تجاری، در حوزه بازاریابی دانشکدگان مدیریت مشکلات صنعت را برطرف کند.
وی، رشته آینده پژوهی در دانشگاه تهران را برای ترسیم سناریوهای آینده مناسب برشمرد و اضافه کرد: دانشگاه تهران چون دانشگاه جامعی است بدین جهت این قابلیت را دارد که از جنبه های مختلف به لحاظ علمی و تحقیقاتی شریک مناسبی برای صنایع باشد.
*راه اندازی پردیس علوم و فن آوری شهید سلیمانی در شرکت سنگ آهن بافق
رئیس دانشگاه تهران، از امضای یادداشت تفاهم با شرکت سنگ آهن بافق و راه اندازی پردیس علوم و فن آوری شهید سلیمانی اطلاع داد و اظهار داشت: قرار است با حضور شورای دانشگاه تهران در شرکت فولاد سنگان خراسان طرح هایی افتتاح و پردیس علم و فن آوری شهید علی محمدی در این صنعت راه اندازی شود.
مقیمی، برگزاری این رویداد را نقطه عطفی میان دانشگاه و صنعت و عاملی برای رابطه بیشتر و بهتر این دو عرصه دانست و اشاره کرد: شعار دوره ی جدید مدیریت دانشگاه تهران شعار محوری جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفری با رویکرد مسئولیت اجتماعی است.
وی، با اشاره به اینکه از مولفه های دانشگاه های موفق در زمینه کارآفرینی حل مسأله است، در ادامه اشاره کرد: نگاه این دانشگاه اینست که اگر تولیدات علمی حاصل یا نظریه های ایجاد و تحقیقاتی به انجام می رسد و دانش آموختگانی پرورش می یابند همگی برای حل مشکلات و مسایل جامعه و صنعت است.
رئیس دانشگاه تهران، افزود: از همین رو از همان روزهای اولین فعالیت کوشیده ایم در خدمت صنعت و جامعه باشیم و متقابلاً چگونه بتوانیم جایگاه کیفی دانش افزایی و دانش آموختگی را در دانشگاه ارتقاء دهیم؟ در این جهت تعاملات فراوانی داشتیم که در ۳ ماه اخیر تعاملات بسیاری با صنعت فولاد کشور داشتیم.
مقیمی، با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در تولید فولاد است که متأسفانه درحال از دست دادن این رتبه جهانی است، در ادامه اشاره کرد: با نگاه به ظرفیتهای موجود در کشور در حوزه فولاد ایران این توانایی را دارد که جزو ۲ تا ۳ کشور نخست دنیا دراین زمینه باشد.
*قابلیت های کشورهای نخست در تولید فولاد جهان در حد ایران نیست
وی، با اشاره به اینکه کشورهایی نظیر چین، کره جنوبی، ژاپن در شرق آسیا جزو پیشگامان تولید و صادرات فولاد در دنیا هستند، اظهار داشت: این در حالیست که این کشورها از نظر تأمین منابع اولیه در حد صفر هستند از نظر منابع جانبی نظیر انرژی به طور عمده متکی به واردات(۹۰ درصد حجم انرژی مورد نیاز صنعت فولاد آنها وارداتی) و در زمینه مواد اولیه و معدنی نظیر سنگ آهن در حد ایران نیستند.
رئیس دانشگاه تهران، با طرح این پرسش که چرا نتوانستیم ظرفیتهای بالقوه را بالفعل کنیم؟ در ادامه توضیح داد: بخشی از آن ناشی از شکاف ارتباط میان مراکز علمی، دانشگاه ها و موسسات پژوهشی با تولیدکنندگان صنعت فولاد است که دانشگاه تهران برای حل این مشکل آمادگی دارد.
مقیمی، با انتقاد از جزیره ای عمل کردن در حل مشکلات صنعت فولاد در ادامه بر لزوم در نظر گرفتن همه عناصر تاکید کرد و اظهار داشت: در برنامه راهبردی مباحثی چون ادغام عمودی و افقی وجود دارد که در صنعت فولاد هر دو مورد نیاز است. الان در صنعت فولاد تأمین انرژی با وجود حمایت ها و سوبسیدهای دولت چالش جدی است اما این حمایت ها نمی تواند دائمی باشد.
*تأکید بر لزوم ادغام های عمودی پایین و بالادستی در صنعت فولاد
وی، افزود: صنعت فولاد ناگزیر است برای تأمین مواردی نظیر انرژی، آب که از مولفه های مهم در فولاد است باید در اصطلاح از ادغام عمودی پایین دستی و بالادستی بهره برد و بعد از تولید باید زمینه فرایند بازاریابی و صادرات فراهم گردد همه این موارد باید در چارچوب الگوواره و کامل دیده شود و سپهر کارهای صنعت فولاد در ارتباط تنگاتنگ این عناصر است.
رئیس دانشگاه تهران، توضیح داد: اگر از نظر تأمین مواد اولیه آب و نیروی انسانی در وضعیت مطلوب باشیم اما نتوانیم انرژی مورد نیاز صنعت را تأمین نماییم سودمند نخواهد بود. در کنترل و اداره صنعت فولاد باید تک تک فعالیت ها در نظر گرفته شود.
مقیمی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران در آستانه ۹۰ سالگی تأسیس خود قرار گرفته است، اظهار داشت: به اعتراف یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی شاپور با ۱۷۵۰ سال قدمت بعنوان قدیمی ترین نماد آموزش عالی در دنیا شناخته شده است و دانشگاه تهران در امتداد این مسیر تکاملی پرافتخار بعنوان دانشگاه نوین تلقی می شود.
وی تصریح کرد: با برگزاری جشن ۱۷۵۷ در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳ شاهد ۹۰ رویداد مهم در طول سال خواهیم بود که امید می رود نقش مهمی در ارتباط صنعت و صنعتگران با دانشگاه تهران داشته باشد.
همایش صنایع و سازه های فولادی کشور، روز گذشته دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سالن شهید چمران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران انجام شد.



1403/02/27
13:42:24
5.0 / 5
425
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , پژوهش , دانشگاه
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۵ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه