مناسب ترین سن برای شروع آموزش موسیقی به كودكان در آموزشگاه موسیقی

مناسب ترین سن برای شروع آموزش موسیقی به كودكان در آموزشگاه موسیقی

پروژه آسان: دوره های تخصصی آموزش موسیقی در ایران با آموزش ارف كودكان و موسیقی كودك در آموزشگاه موسیقی آغاز می شود.


مناسب ترین سن برای شروع آموزش موسیقی به کودکان در آموزشگاه موسیقی

یادگیری و آموزش موسیقی در سنین کودکی در آموزشگاه موسیقی به رشد ذهنی کودک و همچنین موفقیت او در آینده به میزان چشمگیری کمک می کند. پدر و مادر می توانند با کشف استعداد کودک در سنین پایین در حوزه موسیقی و انتخاب ساز، مسیر کودک را برای ادامه دادن موسیقی هموار نمایند. دوره های تخصصی آموزش موسیقی در ایران با آموزش ارف کودکان و موسیقی کودک در آموزشگاه موسیقی آغاز می شود. 
در بخش زیر به تعدادی از ساز ها که توسط کارشناسان در آموزشگاه موسیقی برای هر گروه سنی تعریف شده است اشاره می نماییم: 

1/کودکان بین 4 تا 6 سال: کودکانی که سن شان بالای 4 سال است در زمینه ساز ویولن تا میزان زیادی می توانند در دوره های آموزشگاه موسیقی موفق باشند. 
کودکان بالای 5سال می توانند ساز پیانو کیبورد را از سنین کودکی برای آموختن و نواختن در آموزشگاه موسیقی انتخاب نمایند. 
کودکان بالای 6 سال که در مقطع پیش از ابتدایی هستند قادر به نواختن ساز ویولا در دوره های آموزش ویولن آموزشگاه موسیقی خواهند بود. 

2/کودکان بین 7 تا 8 سال: کودکان 7 ساله از رشد نسبی برخوردار هستند و در این سن می توانند ساز درام و گیتار را برای یادگیری موسیقی در دوره های آموزشگاه موسیقی به صورت تخصصی انتخاب کنند. 
کودکان 8 ساله که در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند می توانند با شرکت در دوره های خدمات آموزشی اوکلله از یادگیری هنر موسیقی در آموزشگاه موسیقی بهره ببرند. 

3/کودکان 9 ساله: کودکان نه سال و بالاتر از این سن می توانند در این دوره خدمات آموزشی سازهای چلو,ساکسیفون و ترومپت را به صورت حرفه ای در آموزشگاه موسیقی آغاز نمایند. 

4/کودکان 10 سال و بالاتر از آن: کودکان در این مقطع سنی می توانند آموزش آواز را به صورت تخصصی در دوره های آواز تخصصی آموزشگاه موسیقی آغاز کنند. همچنین می توانند ساز های بم بادی و بیس را نیز بیاموزند. 

برای آموختن ساز ویولن در آموزشگاه ویولن چه سنی مناسب است؟
سن یادگیری ویولن در آموزشگاه ویولن برای کودکان و اما مهم ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است. زمانی کودک آماده یادگیری اولین درس‌های ویولن خود در آموزشگاه ویولن است، که بتواند به درستی بر موضوع مورد نظر تمرکز کند و بتواند راهنمایی‌ها و آموزش‌های مدرس را به درستی انجام دهد. هنر و توانایی توجه کردن و نظر دادن درباره محیط اطراف و اتفاقات مثبت را به کودک خود آموزش. با این کار، کودک می‌تواند به تدریج در یادگیری موسیقی با والدین و مدرس خود در آموزشگاه ویولن همکاری کند. بهترین سن برای یادگیری ویولن در آموزشگاه ویلن را در حقیقت نمی‌توان به صورت عددی مشخص برای تمام کودکان در نظر گرفت. این سن در کودکان با توجه به عوامل زیادی مانند ژنتیک، محیط پرورش در خانواده، ضریب هوشی و … متفاوت خواهد بود. برای دانستن زمان مناسب برای شروع یادگیری ویولن در آموزشگاه ویولن باید توانایی کودک در تمرکز و دنبال کردن مباحث و آموزه‌ها را بررسی کنیم و سن فیزیکی کودک معیار دقیقی برای سنجش زمان مناسب نخواهد بود. معمولا شرایط یادگیری در سنین بین ۳ تا ۶ سالگی در کودکان محیا می‌شود. سپس موارد زیر را اجرا کنید : نزد معلم ویولن در آموزشگاه ویولن بروید نام کودک خود را برای شرکت در کلاس‌های یک مدرس در آموزشگاه ویولن، در لیست انتظار ثبت کنید و به صورت مرتب به کلاس‌های او و اجرای شاگردانش مراجعه کنید. این فرصت را در اختیار کودک قرار دهید تا اجرای سایر نوازندگان را مشاهده کند. با این روش پیش از شروع اولین درس‌های موسیقی در آموزشگاه ویولن، می‌تواند نکات بسیاری را بیاموزد. زیرا یادگیری موسیقی در آموزشگاه ویولن مانند یادگیری صحبت کردن در کودکان است و با مشاهده و شنیدن، کودک می‌تواند بسیاری از مسائل را بیاموزد. از طرفی مدرس موسیقی نیز می‌تواند فرزند شما را ببیند و زمان مناسب برای شروع درس‌های ویولن در آموزشگاه ویولن را به شما اعلام کند. همراه با فرزند خود موسیقی گوش دهید سی دی کتاب‌های سوزوکی جلد ۱ – ۴ و همچنین قطعات معروف اجرای نوازندگان ویولن را تهیه کنید. هر روز همراه با کودک خود به این سی دی ها و قطعات گوش کنید. برای یادگیری هر زبانی شنیدن پیش از صحبت کردن بسیار اهمیت دارد. این روش در متد سوزوکی یادگیری به روش زبان مادری نام دارد و شهرتی جهانی دارد. به دیدن اجرای زنده موسیقی بروید. تا جایی که می‌توانید کودک را به اجرای زنده کنسرت‌های نوازندگان ویولن ببرید. برای این کار بهتر است از کنسرت‌های گران قیمت و طولانی پرهیز کنید. زیرا کودکان به صورت طبیعی پس از دقایقی ممکن است تمرکز خود را از موسیقی از دست بدهند و تمایل به ترک کنسرت داشته باشند. هرگز سعی نکنید کودک را به اجبار در کنسرت نگه دارید و می‌توانید محل را ترک کنید. تکرار این کار به مرور باعث افزایش علاقه و تمرکز بیشتر بر موسیقی خواهد شد. انجام فعالیت‌های سرگرم کننده فعالیت‌های سرگرم کننده و مفید با کودک خود انجام دهید تا از وضعیت رشد فکری، توجه و تمرکز او آگاه شوید. این فعالیت‌ها می‌تواند کارهایی از قبیل پختن کیک، کاشتن گیاه و .. باشد. سن یادگیری ویولن در آموزشگاه ویولن برای بزرگسالان همانطور که در ابتدای مطلب ذکر کردیم سن یادگیری ویولن برای کودکان را نمیتوانیم به عدد بگوییم در مورد بزرگسالان نیز چنین است . نوجوانان ، جوانان و بزرگسالان در هر سن و سالی میتوانند ویولن را در آموزشگاه ویولن یاد بگیرند، سرعت یادگیری ویولن به علاقه ، استعداد ، پشتکار و همچنین مدرس خوب بستگی دارد پس نگران سن و سال خود نباشید و همین الان شروع کنید.

 

چگونه جلساتی موثر و مفید در کلاس های ویولن آموزشگاه ویولن داشته باشیم؟

1.قبل از جلسه ویولن در آموزشگاه ویولن، حرکات ساده برای گرم کردن انجام دهید برای اینکه انگشتان آرنج و گوشهایتان آماده ی نواختن شوند.
2. .از یک زمان سنج(اسبابی برای تعیین زمان دقیق در موسیقی )با یک ضرب ثابت استفاده کنید در زمانی که موسیقی تمرین میکنید. شما همچنین می‌توانید از یک زمان سنج برای به چالش کشیدن خودتان و نواختن های گام های مختلف موسیقی استفاده . Tempo یکی از بهترین برنامه های زمان سنج است که شما می‌توانید امتحان کنید.
3. .در نقاط مختلف تمرین با ویولن در آموزشگاه ویولن صدای خودتان را ضبط کنید. شما هیچگاه مجبور نیستید آنها را با کسی به اشتراک بگذارید مگر اینکه خودتان بخواهید. می‌توانید از آنها به عنوان ابزار یادگیری استفاده کنید. با گوش کردن به آنچه ضبط کرده اید چیزهای جدیدی درباره ی نوازندگی تان خواهید شنید.
4. .با دقت کلوفان بزنید(.کلوفان یا رزین انگم سخت و شکننده ی زرد رنگی است که آن را به آرشه ی ویولن میمالند).اگر صیفی کلوفان را روی آرشه بزنید صدایی که تولید میشود گوش خراش می شود. اگر به اندازه ی کافی به آرشه نزنید دامنه پویایی شما را پایین میاورد. مطمئن شوید که همه‌ی این نکات حفاظتی برای آرشه ی ویلونتان را بررسی کرده اید.

آموزشگاه گیتار، تخصصی ترین مرجع آموزس ساز محبوب گیتار

گیتار از محبوب ترین سازهای زهی جهانی است و در کشور ما ایران به دلیل علاقه مردم به صدای این ساز  و محبوب بودن سبک پاپ در بین مردم، آموزش گیتار و آموزشگاه گیتار به صورت گسترده رواج دارد.

آموزشگاه موسیقی تاج بخش به عنوان بهترین آکادمی موسیقی در میدان توحید تهران، خدمات آموزشگاه گیتار را به صورت تخصصی از دوره های مبتدی تا حرفه ای در سبک های مختلف برای علاقه مندان به یادگیری ساز گیتار در آموزشگاه گیتار ارائه می دهد. آموزشگاه گیتار تاج بخش، دوره های آموزش گیتار پاپ، آموزش گیتار کلاسیک، آموزش گیتار فلامنکو، آموزش گیتار الکتریک و آموزش گیتار آکوستیک را با برترین اساتید موسیقی در عرصه سازهای زهی جهانی برگزار می کند.

علاوه بر سبک های یاد شده از آموزش گیتار، سبک های دیگری نیز برای نوازندگی گیتار در آموزشگاه گیتار وجود دارند که باید برای نواختن این سبکها، نوع گیتار مختص خودش را تهیه کنید. جاز یا جز (Jazz)  موسیقی بسیار غنی و تاثیر گذاری است که بداهه نوازی در این سبک نقش اساسی را ایفا می کند. جاز، سرچشمه بسیاری از موسیقی های جدید از جمله متال (Metal) و راک (Rock)، می باشدبلوز (Blues) موسیقی اصیل سیاه پوستان آفریقایی است که به آمریکا مهاجرت کردند و احساسات فوق العاده ای را به مخاطب انتقال می دهد. موسیقی کانتری (Country) نیز از موسیقی های محلی آمریکاست که در سالهای اخیر محبوبیت زیادی به دست آورد.

بهترین دوره های آموزشگاه گیتار را در سبک های مختلف، در آموزشگاه موسیقی تاج بخش دنبال کنید.

 

گیتار پاپ ، محبوب ترین سبک در آموزش گیتار در آموزشگاه گیتار
موسیقی پاپ یا pop گرفته شده از کلمه popular به معنی محبوب و مردمی می باشد. در این موسیقی احساسات، بصورت کاملا ساده و صمیمی به مخاطب انتقال داده میشود و معمولا همراه با آواز است. رمز موفقیت گیتار پاپ در همین مردمی بودن و احساس نزدیکی کردن است. درواقع نمیتوان برای گیتار پاپ یا کلا موسیقی پاپ شخصیت و تکنیک خاصی قائل شد. چراکه نوازنده در هر سبکی از موسیقی که فعالیت کند با کمی دقت و انعطاف پذیری میتواند اثری مردمی و باب دل عموم مردم ارائه دهد. در گیتار پاپ میتوان هم با انگشت بر سیم ها ضربه زد هم با پیک یا مضراب. ریتم نوازی و آواز خواندن همراه با گیتار در این سبک بسیار اهمیت دارد. برای شروع کدام سبک گیتار را در آموزشگاه گیتار انتخاب کنم؟ پاسخ ساده آن این است که قطعاتی از همه سبک ها را گوش کنید و طبق سلیقه و ارتباط خوبی که با آن قطعات برقرار می کنید، سبک خودتان را در آموزشگاه گیتار انتخاب نمایید. اما برای شروع هرکدام از این ۳ سبک آموزش گیتار، شما نیاز دارید که اصول اولیه و مقدمات موسیقی و گیتار را بدانید. اصولی مانند نت، آکورد، آرپژ، ریتم و … مقدمات و اصول یکسان هستند و چندان فرقی ندارد چه سبکی انتخاب می کنید. پس در عین حال که سبک مورد علاقه تان را انتخاب میکنید و به تبع آن ساز گیتارتان را، مقدمات گیتار را به خوبی بگذرانید و پس از مدتی که بر این اصول مسلط شدید، آموزش های پیشرفته تر و تخصصی تر در سبک مورد علاقه تان را در آموزشگاه گیتار ببینید. سبک های دیگر گیتار سبک های دیگری نیز برای نوازندگی گیتار وجود دارند که باید برای نواختن این سبکها، نوع گیتار مختص خودش را تهیه کنید و در آموزشگاه گیتار دوره ببینید. جاز یا جز (Jazz) موسیقی بسیار غنی و تاثیر گذاری است که بداهه نوازی در این سبک نقش اساسی را ایفا می کند. جاز، سرچشمه بسیاری از موسیقی های جدید از جمله متال (Metal) و راک (Rock)، می باشد. بلوز (Blues) موسیقی اصیل سیاه پوستان آفریقایی است که به آمریکا مهاجرت کردند و احساسات فوق العاده ای را به مخاطب انتقال می دهد. موسیقی کانتری (Country) نیز از موسیقی های محلی آمریکاست که در سالهای اخیر محبوبیت زیادی به دست آورد. برای نواختن به سبک جاز، راک، متال، بلوز و کانتری نیاز به گیتارهای آکوستیک فلزی و گیتار الکتریک هست که با پیک نواخته میشوند و اصول مختص به خودشان را دارند.

 

تفاوت آموزش گیتار اکوستیک با گیتار کلاسیک در آموزشگاه گیتار

تفاوت گیتار اکوستیک با گیتار کلاسیک

این دو گیتار یعنی گیتار آکوستیک و گیتار کلاسیک در برخی تکنیک های نوازندگی با هم تفاوت دارند. دسته گیتار آکوستیک نسبت به گیتار کلاسیک باریکتر است و سیمها به یکدیگر نزدیک ترند. لذا تکنیکهایی مثل باره گرفتن روی این ساز راحت تر است و حتی بعضاً تکنیکهایی روی این ساز قابل اجرا است که با گیتار کلاسیک امکان پذیر نیستند. برای مثال بعضی از نوازندگان آکوستیک، از انگشت شست دست چپ خود برای گرفتن سیمهای بالاتر استفاده می کنند. البته اجرای صحیح و شفاف نتها با این ساز قدرت بیشتری لازم دارد. چرا که سیمهای این ساز فلزی هستند و حتی در سازهای با اکشن پایین، نسبتاً به نیروی بیشتری برای نواختن نت یا بند کردن (Bending تکنیکی است که در پی ان نوازنده به جای عوض کردن یک یا نیم فرت سیم را در پهنای دسته ی گیتار می کشد) احتیاج دارند.

 

آموزشگاه پیانو، برگزار کننده تخصصی ترین دوره های آموزش پیانو

کمتر پیش می آید که بشنوید کسی بگوید من ساز پیانو و صدایش را دوست ندارم. تقریبا می توان گفت از محالات است! ساز پیانو محبوب ترین و در عین حال پیچیده ترین سازهای جهانی است و در ایران در آکادمی های موسیقی و دوره های آموزشگاه پیانو به هنرجویان علاقه مند آموزش داده می شود. پیانو در گروه سازهای زهی-کوبشی قرار می گیرد. حتما تعجب می کنید و می پرسید چرا زهی-کوبشی؟ پیانو که دارای صفحه کلید است و در گروه سازهای کلاویه ای ای یا کلیددار قرار می گیرد؟

درست است. دسته بندی ها متفاوت است اما آنچه در میان متخصصان و کارشناسان حوزه موسیقی درباره پیانو مطرح شده است، بر اساس ساختار و همچنین فرایند تولید صدا، پیانو را در گروه سازهای، زهی- کوبشی قرار می دهند. پیانو در فرایند تولید صدا، در هنگام نوازندگی با فشاردادن هریک از کلید ها ضربه ای از طریق چکش های متعدد پیانو به سیم ها وارد می شود و صدای پیانو در اوج زیبایی به گوش مخاطب می رسد.

آموزشگاه موسیقی تاج بخش دوره های آموزش پیانو را در کلاس  های آموزشگاه پیانو در آکادمی تاج بخش برگزار می کند. برای دریافت اطلاعاتی همچون روز ها و ساعت کلاس ها، میزان شهریه، اساتید و طول دوره های آموزشی با تلفن های آکادمی موسیقی تاج بخش در تماس باشید.

 

بهترین سن برای یادگیری پیانو کودکان در آموزشگاه پیانو

ساده ترین پاسخ برای این سوال این است که «هرچه زودتر بهتر». چون اساسا مطالبی که انسان در کودکی یاد می گیرد ملکه ذهنش می شود و ثابت شده است که هرچقدر آموزش موسیقی (یا هر مهارت دیگری) در آموزشگاه موسیقی از سنین پایین تر آغاز شود، نتیجه نهایی بهتر بوده و آن شخص زودتر به مقام استادی رسیده و در واقع لذت بیشتری هم از موسیقی خواهد برد. اغلب نوازندگان حرفه ای دنیا آموزش‌های اولیه را از سنین کودکی درآموزشگاه موسیقی یا آکادمی موسیقی آغاز کرده اند. اما در حالت کلی به نکات زیر می شود اشاره کرد.
بهتر است که کودک قادر به تشخیص الفبا باشد. مثلا دوره مهد یا سال اول ابتدایی را گذرانده باشد. اینگونه قادر به تشخیص و تطبیق نت ها و علائم موسیقی در آموزشگاه پیانو نیز خواهد بود. بنابراین در حالت نرمال سن بالای شش سال مناسب خواهد بود. اگر سن کودک کمتر از این است، حداقل باید قادر به تشخیص اشکال مختلف از هم باشد. مثلا یکی از تست هایی که انجام می دهند این است که از کودک می خواهند با نگاه کردن به کلاویه های پیانو، دسته های دو تایی کلاویه های مشکی را تشخیص داده و روی آنها را با تعدادی کارت بپوشاند. اگر کودک با چند بار تلاش موفق به اینکار نشد، به این معنی است که باید صبر کنید. بعنوان نشانه ای دیگر از آمادگی کودک خود می توانید به رفتار او در حین نگاه کردن یا گوش دادن به یک کتاب داستان مصور دقت کنید. اگر در حین گوش دادن به کتاب داستان و نگاه کردن به تصاویر آن کاملا غرق در داستان شده و سوالاتی در رابطه با تصاویر می پرسد، این یک نشانه مثبت خواهد بود چرا که تمرین موسیقی معمولا به این معنی خواهد بود که حداقل ده دقیقه بصورت مداوم بتواند حواس خود را روی یک کار خاص جمع کند. برای بعضی از بچه ها این ده دقیقه ممکن است به اندازه صد سال به نظر بیاید.
نکته دیگر مربوط به خود شما بعنوان پدر و مادر کودک می شود. در واقع تا قبل از هشت سالگی، انتظار این است که شما نیز به همراه کودک (حتی بیشتر از او) روی تک تک درسها وقت گذاشته و در تمام تمرینات او را همراهی کنید. در واقع میزان پشت کار و علاقه شما است که میزان پیشرفت و علاقه ی او را در شرکت در دوره های آموزشگاه پیانو تعیین خواهد کرد. چرا که در این سن و سال انتظار اینکه کودک از روی علاقه یا تعهد بخواهد تمرین ها را انجام دهد، انتظار زیادی است. بنابراین باید ببینید که آیا خود شما می توانید تا این حد به اینکار پایبند باشید یا نه چرا که یک شروع بد ممکن است به این معنی باشد که کودک تا آخر عمر علاقه ای به تکرار این تجربه نداشته باشد.
به لحاظ تئوری و متد آموزشی، می توان کودکان را از سن 3 سالگی برای پیانو در آموزشگاه پیانو آموزش داد که اگر کودک آمادگی آن را داشته باشد، بهترین دوره برای رشد مهارت های موسیقی او خواهد بود. معروف ترین متد آموزش پیانو در آموزشگاه پیانو برای کودکان نیز «متد سوزوکی» است که اگر درست اجرا شود نتایج بسیار خوبی خواهد داشت. فلسفه ای که در پس این متد وجود دارد، می گوید: «اول شخصیت، بعد مهارت». در واقع آقای سوزوکی معتقد بود: «آموزش موسیقی هدف اصلی من نیست، من می خواهم شهروندانی خوب و انسانهایی متعالی تربیت کنم. اگر کودکان از بدو تولد به موسیقی خوب گوش دهند و خود نیز نحوه اجرای آنرا یاد بگیرند، اینکار باعث خواهد شد تا حساسیت، نظم و عشق و علاقه ی آنها نیز گسترش یافته و به تدریج صاحب قلبی زیبا گردند»

 

آشنایی با ویولن؛ سازی دل نشین برای یادگیری در آموزشگاه ویولن
عده کثیری از تاریخ نویسان موسیقی منشا آن چیزی را که ما امروزه به نام ویولن می شناسیم از ایتالیا، در سالهای 1496 تا 1505 میدانند.این ساز از ۵۸ قطعه مختلف ساخته می‌شود. وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم می‌باشد.
ویولن از کجا آمده است؟
عده کثیری از تاریخ نویسان موسیقی منشا آن چیزی را که ما امروزه به نام ویولن می شناسیم از ایتالیا، در سالهای ۱۴۹۶ تا ۱۵۰۵ میدانند.
تا سالها پس از ساخت این ساز، از آن تنها برای همراهی سایر سازها استفاده میشد، چرا که موسیقی دان ها به ضعف رنگ آمیزی موسیقی توسط سازهای بادی پی برده بودند و نیاز به سازی با رنگ صدای جدیدتر داشتند.
اواسط قرن ۱۷ بود که ویولن بعنوان یک ساز solo مطرح شد، البته این ساز ابتدا فقط در محافل رسمی و اشرافی نواخته می شد اما بتدریج پای به محافل طبقه متوسط و عادی نیز گذاشت.
روایت های دیگری نیز راجع به این ساز وجود دارد. اگر به زمانهای قدیم بازگردیم در سرزمینهای اسلامی اعراب، سازی بوده بنام Rebab که تنها یک سیم داشته. بتدریج با گذشت زمان و پیشرفت علم و موسیقی، اعراب به تعداد سیم های آن افزودند و ساز دیگری بنام Rebec بوجود آمد.
آموزش ویولن به صورت گسترده در سراسر کشور با کمک آکادمی ها و آموزشگاه ویولن برای بانوان و آقایان در رده های سنی متفاوت انجام می شود.

جالب هست که بدانید خیلی زود ایرانیها و ترک ها ویولن را برای خود بومی کردند و سبک ها و روشهای مخصوص به خود برای کوک کردن و نواختن آن ابداع کردند و شروع به یادگیری ویولن در آموزشگاه ویولن نمودند.
ویولن ساز زهی و آرشه‌ای است. این ساز کوچک‌ترین عضو سازهای زهی-آرشه‌ای است.
برای نواختن ویولن معمولاً روی شانه چپ قرار می‌گیرد و با آرشه که در دست راست نوازنده است نواخته می‌شود.
کوک سیم‌های ویولن از زیر به بم به ترتیب:
• می (سیم اول)
• لا (سیم دوم)
• ر (سیم سوم)
• سل (سیم چهارم)
اصوات سیم‌های مجاور نسبت به یکدیگر فاصله پنجم درست را تشکیل می‌دهند. در این وسعت صدا ویولن قادر است تمام فواصل کروماتیک و کوچک‌تر از آن را اجرا نماید.
استفاده از ویولن در اروپا به قرن ۹ میلادی باز می‌گردد. بسیاری معتقدند که ویولن نمونه تکمیل شده ساز رباب است. رباب سازی است که بعدها وقتی به اروپا آورده شد و تغییراتی در آن به‌وجود آمد به نام ربک در اروپا شهرت گرفت. برخی بر این باورند که ساز ویلن متعلق به یک امپراطوری هند در حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد بوده است و برخی دیگر ریشه آن را در آفریقا و حتی کشورهای عربی می‌دانند. فرم‌های اولیه دارای سوراخی بودند که بر روی ساز قرار داشت اما بعدها این سوراخ از بدنه سازها حذف شدند و این ساز با سه سیم سرآغاز ساز ویلن تکامل یافته در سال‌های آینده شد. در اروپا از قرن ۱۱ به بعد ساز ویولن به صورت تکامل یافته دیده می‌شود.
سازندگان
از اولین سازندگان ویولن می‌توان به گاسپارو برتولتی ایتالیایی نام برد، که در برخی موارد وی را مخترع این ساز می‌دانند. از شاگردان مشهور گاسپارو برتولتی آندره آماتی بود که او هم بهترین سازنده ویولن در سطح جهان یعنی آنتونیو استرادیواری ایتالیایی را پرورش داد. تا کنون کسی در جهان پیدا نشده که نه تنها بتواند هنر او را تکمیل نماید بلکه قادر نبوده ویولنی بسازد که از حیث زیبایی و صوت بتواند با ویولن‌های آنتونیو استرادیواری برابری نماید.
تاکنون بیش از سه سده از اختراع اولین نمونه ویولن توسط گاسپارو برتولتی می‌گذرد و در این مدت با وجودی که کشفیات جدیدی در علوم فیزیک و شیمی نموده‌اند نه تنها نتوانسته‌اند در ساختمان ویولن تغییری بدهند بلکه از رموز کار سازندگان قدیم نیز چیزی درک نکرده‌اند.

اندازه های داده شده برای یک ویولن استرادیواری Stradivari است که مشخصات آن منطبق با ویولن امروزی است.
• طول صفحه پشتی: ۳۵۵ میلیمتر
• پهنای انحناهای بالایی: ۱۶۸ میلیمتر
• پهنای انحناهای میانی: ۱۱۳ میلیمتر
• پهنای انحناهای پایینی: ۲۱۹ میلیمتر
• طول دسته: ۱۳۰ میلیمتر
• طول تخته انگشت گذاری: ۲۷۰ میلیمتر
• ارتفاع خرک: ۴۱ میلیمتر
بخش‌های ویولن
این ساز از ۵۸ قطعه مختلف ساخته می‌شود. وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم می‌باشد.
ویولن از بخش‌های زیر تشکیل شده‌است:
• آرشه: یا کمان ترکه‌ای چوبی است که رشته‌های موی دم اسب در طول آن کشیده شده و به دو سر آن ثابت شده‌است.
• جعبه طنینی (جعبه رِزونانس): جعبه‌ای است که از سه بخش صفحه روئی، صفحه زیرین و زوارهای دور تشکیل شده‌است. در این ساز گریف از جنس آبنوس (به دلیل ضریب تراکم در نتیجه استقامت بالا) خرک از جنس چوب افرا و سیم گیر از سه چوب مختلف (Boxwood, Rosewood, Ebony) می‌باشد.
• دسته یا گردن: در واقع دنباله چوب آبنوس تکیه سیم هاست که محل انگشت گذاری نوازنده در قسمت بالای آن قرار دارد. نوازنده ویولن قادر است در تمام طول چوب آبنوس انگشت گذاری کند.انتهای دسته به جعبه کوچکی (جعبه کوک) ختم می‌شود که سیم‌ها در درون آن به دور گوشی‌های کوک پیچیده می‌شوند.
• خرک: پلی‌ست بین سیم‌ها و جعبه طنینی. نقش خرک تقسیم راه سیم‌ها، نگه داشتن سیم‌ها با ارتفاع خاص برای عبور بر روی جعبه طنینی و انتقال ارتعاشات سیم‌ها به جعبه طنینی. در داخل جعبه طنینی استوانه چوبی کوچکی قرار دارد (تقریباً در زیر محلی که خرک قرار دارد)، که نقش آن انتقال ارتعاشات به صفحه زیرین ساز و مانعی در جهت عدم شکسته شدن صفحه روئی ساز از فشار سیم‌ها و خرک است.
• گریف: از آبنوس ساخته شده و در طول دسته ویلن چسبیده‌است و تا میانهٔ جعبهٔ ساز ادامه دارد. گریف بخشی است که نوازنده با انگشت خود سیم را به آن می‌چسباند و به این ترتیب طول سیم را کوتاه می‌کند و نت‌های مختلف را می‌نوازد.
• سیم گیر: از آبنوس، باکسوود و یا رُزوود ساخته شده و در فاصله اندکی از خرک تا آخر تنه ویولن کشیده شده‌است. با زهی تنیده از جنس روده، نایلون، رشته های منعطف فلزی و یا الیاف کربن ساخته میشود و به دکمه‌ای که در قسمت پائین جدار تعبیه شده بند می‌شود.
• سیم‌ها: سیم‌ها از جعبه کوچک سر ساز آغاز شده در طول چوب آبنوس تکیه‌گاه سیم‌ها ادامه یافته، از روی خرک عبور کرده و در سیم‌گیر مهار می‌شوند.

با خواندن مطالب بالا شما به صورت کلی با ساز ویولن آشنا شدید. همانطور که می دانید دوره های آموزش ویولن در آموزشگاه ویولن و سایر آکادمی های موسیقی در سراسر کشور برگزار می شود.

در انتخاب آموزشگاه ویولن و مدرس خود نهایت دقت را داشته باشید ته از پایه نوازندگسی و اصول موسیقی را به خوبی فرا گیرید.

1398/01/20
16:24:14
5.0 / 5
4863
تگهای خبر: رپورتاژ , آموزش , تحصیل , خدمات
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۶ بعلاوه ۱
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه