اعلام نتایج آزمون ورودی مدارس سمپاد تا نیمه مرداد، اجرای طرح كلاس تیزهوش
به گزارش پروژه آسان رئیس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان به تدوین برنامه جامع استعدادیابی در دوره های مختلف برای كشف استعدادها اشاره نمود و اظهار داشت: امسال طرح شهاب كه از سال ۹۳ آغاز شد به پوشش ۱۰۰ درصدی در پایه چهارم خواهد رسید و مدرسه ای نداریم كه در این دوره طرح شهاب در آن اجرا نشود.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری با مبحث " باز طراحی برنامه های مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در جهت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش " اظهار نمود: هسته های نخبگانی به كرات مورد توجه قرار گرفته اند و وقتی سیاست كلان كشور توجه به هسته های نخبگانی است نمی توان آنرا فقط در حوزه دانشگاهی دنبال كرد، بلكه باید در دوره دانش آموزی هم مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: ۹ برنامه در جهت سند تحول برای سال ۹۸ داریم كه مجری مستقیم آن مركز سمپاد است كه در چارچوب چهار دسته مدارس، طرح شهاب، المپیادهای علمی و جشنواره خوارزمی دسته بندی می شود. طراحی برنامه های منعطف و سیال در حوزه پرورشی در دسته اول فعالیت ها برای تربیت چندبعدی دانش آموزان انجام می شود.
وی به تقویت فعالیت های علمی برای حل مشكلات ملی و محلی از راه جشنواره های ملی چون خوارزمی در چارچوب زیرنظام مدیریت و راهبری اشاره نمود و اظهار داشت: تدوین برنامه برای تربیت افراد مرجع و كارشناسان مجرب و حضور در مجامع بین المللی هم از جانب باشگاه دانش پژوهان دنبال می شود. ایران در المپیادها درخشیده و باید این خبر خوش را اعلام كنم كه رتبه المپیاد شیمی ما رتبه ششم جهان شد، در حالیكه سال قبل رتبه ۱۹ را داشتیم.
مهاجرانی به تدوین برنامه جامع استعدادیابی در دوره های مختلف برای كشف استعدادها اشاره نمود و اظهار داشت: امسال طرح شهاب كه از سال ۹۳ آغاز شد به پوشش ۱۰۰ درصدی در پایه چهارم خواهد رسید و مدرسه ای نداریم كه در این دوره طرح شهاب در آن اجرا نشود.
رئیس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با اشاره به تولید محتوای یادگیری تكمیلی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه و با استعدادهای ویژه در چارچوب زیرنظام برنامه درسی اظهار نمود: كتب تكمیلی برای این گروه تولید می شود. در بعضی مناطق كشور معلم برای پاسخگویی به نیاز این دانش آموزان را نداریم و تولید كتب كمكی برای پاسخ به نیازهای آنهاست.
وی ادامه داد: با عنایت به لزوم هدایت دانش آموزان به سمت رشته های علوم انسانی، این امر به صورت ویژه در دستوركار ما قرارگرفته و سمپاد مهارتی هم كلید خورده و امسال برای نخستین بار ۲۶۰ دانش آموز را در این عرصه پذیرا خواهیم بود.
مهاجرانی با اشاره به آزمون های پیشرفت تحصیلی برای ارزیابی آموزشی مدارس و آزمون های ورودی مدارس سمپاد اظهار داشت: متر و مقیاس گزینش دانش آموزان برای ورود به مدارس سمپاد باید اصلاح گردد. یك راهكار این است كه برخی از دانش آموزان همه ساله بعنوان دانش آموزان سرآمد از جانب معاونت آموزش ابتدایی به ما معرفی شوند تا ما بتوانیم از آنها آزمون های تكمیلی را بگیریم كه آن هم صورت خواهد گرفت.
رئیس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان از توانمندسازی معلمان و مدیران و بهره برداری از امكانات و خلق فرصت های متنوع یاددهی و یادگیری را بعنوان برنامه دیگری كه برای امسال تدارك دیده شده یاد كرد و اظهار داشت: باید دبیران متخصص در حوزه آموزش تیزهوشان داشته باشیم. این مسیر شروع شده و امید است شاهد تربیت معلمان تیزهوشان در دانشگاه فرهنگیان در آینده نزدیك باشیم.
وی به لزوم ایجاد انگیزه برای تقویت علوم پایه در دوره متوسطه اول و راه اندازی خانه های علوم پایه اظهار داشت: استان خوزستان بعنوان پایلوت برای این امر انتخاب شده است.
مهاجرانی از اجرای طرحی با عنوان كلاس تیزهوش یا فرد تیزهوش هم اطلاع داد و اظهار داشت: حتی یك استعداد نباید هدر برود. در این طرح شورای دبیران مدرسه افراد سرآمد در متوسطه اول و دوم را به ما معرفی می كنند و اگر نمره لازم را در تست های هوش كسب كنند امكان استفاده از كتب تكمیلی، شركت در نشست های علمی برای آنها فراهم می شود.
وی افزود: ۱۰ استان كشور همچون البرز، اصفهان، خراسان رضوی و شمالی، لرستان، سمنان، خوزستان، ایلام، شهرستان های تهران بعنوان پایلوت مقرر است پیشگام در استقرار سندتحول باشند. كردستان و شهر تهران هم بزودی وارد برنامه می شوند و امید است تا آخر سال ۲۰ استان را تحت پوشش ببریم و آموزش های لازم به آنها داده شود.
وی با اشاره به اینكه آزمون تكمیل ظرفیت پایه هفتم و هشتم برگزار می گردد عنوان كرد: با عنایت به وجود تعدادی صندلی خالی كه در بعضی مناطق قابل توجه بود، هشتم شهریور آزمون تكمیلی برگزار می گردد و از ۱۲ تا ۱۷ مرداد سامانه مربوط برای ثبت نام دانش آموزان باز خواهد بود.
مهاجرانی ضمن اعلام اینكه نتایج آزمون ورودی پایه هفتم ظرف چند روز آینده اعلام می شود اظهار داشت: جالب است بدانید هر ۱۰ نفر اول در شهرستان ها هستند و اینطور نیست كه استعدادها در تهران جمع شده باشند.
به قول وی تا نیمه مرداد نتایج آزمون پایه هفتم و دهم اعلام خواهد شد.
رئیس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان درباره توجه به رشته علوم انسانی در سمپاد اظهار داشت: این مورد یكی از برنامه های جدی ماست و به همین علت المپیادهای علوم انسانی رو به گسترش است. امسال المپیاد جغرافیا برگزار گردید و ۵۴۰۰ نفر در آن شركت كردند در حالیكه مشوقی چون ورود بدون كنكور به دانشگاه را هم نداشت.
مهاجرانی افزود: المپیاد اقتصاد و حقوق برای سال آینده را مدنظر داریم و برای جهانی كردن المپیاد ادبیات تلاش می نماییم. تعداد ورودی دانش آموزان علوم انسانی 260 نفر در سال ۹۳ بوده كه به بالغ بر ۳۰۰۰ نفر در سال ۹۸ رسیده است.
وی درباره برنامه این مركز برای معرفی دانش آموزان سرآمد مدارس عادی به مركز سمپاد توضیحات بیشتری عرضه و اظهار نمود: گفت وگوهای اولیه انجام شده است. دغدغه معاونت ابتدایی در خصوص عدم ورود كتب تكمیلی به مدارس دغدغه درستی است. دانش آموز ابتدایی نباید درگیر تست شود اما سیاست نخبگانی باید بگونه ای پیش برود. بهترین راه این است كه دانش آموز ابتدایی سرآمد به ما معرفی شود و بتوانیم روی وی آزمون و تست هوش بگیریم و به شیوه های چندگانه او را بسنجیم.
مهاجرانی اضافه كرد: بنده خودم بر آزمون های تك مرحله ای نقد دارم اما وضع مطلوب با مقدور متفاوت می باشد و امیدواریم طی مراحل این طرح بزودی صورت گیرد.
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب