معاون وزیر كشور اعلام كرد

تهیه برنامه همزیستی یكساله با كرونا

تهیه برنامه همزیستی یكساله با كرونا

به گزارش پروژه آسان معاون وزیر كشور با تاكید بر ضرورت رعایت پروتكل های بهداشتی توسط شهروندان با هدف قطع زنجیره انتقال كووید۱۹ اظهار داشت: كادر درمان در میدان مین نامرئی فعالیت می نمایند.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، حسین ذوالفقاری در نشست خبری امروز(سه شنبه) در تشریح فعالیت کمیته اجتماعی امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: بعد از تدوین دستورالعمل ضوابط بهداشتی در کمیته اجتماعی امنیتی و تصویب در ستاد ملی کارگروهی ذیل این کمیته در سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل و به سراسر کشور ابلاغ گردید.
وی اضافه کرد: ۹۲ هزار هیئت ثبت شده در کشور داریم که در مدت کوتاهی توسط این کارگروه توجیه و آموزش های لازم به آنها داده شد و ۸۵ هزار بازدید و سرکشی نیز از هیئت های مذهبی در روزهای سوگواری محرم در استانها به هدایت سازمان تبلیغات اسلامی انجام شد.
به گفته ذوالفقاری، همین طور ۲۷ هزارو ۷۲۳ نفر همیار سلامت با هیئت ها همکاری کردند و در روزهای سوگواری محرم بدین سان بیشترین میزان رعایت ضوابط بهداشتی از شروع شیوع ویروس کرونا در برنامه های مذهبی و دینی را داشتیم و این مسئله در نماز جمعه و زیارت صحن های متبرکه نیز مشاهده شد و همکاری و توجه خوبی از طرف مسئولین و هیئت ها، تولیت های استان های مقدسه در سراسر کشور، ائمه جماعات و مداحان شاهد بودیم که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی افزود: البته در روزهای سوگواری محرم مواردی هم بود که به صورت موردی افراد و گروه های محدود رعایت نکردند که برابر دستورالعمل ها تذکر و برخورد با آنها انجام شد اما آنقدر نادر بود که قابل ذکر نیست.
وی اشاره کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا در حوزه پدافند غیرعامل اقدامات لازم انجام شد و بعد از تشکیل ستاد ملی در ۴ اسفند سال قبل کمیته اجتماعی امنیتی با مسئولیت وزارت کشور تشکیل شد که تابحال ۲۶ مصوبه بعنوان پیشنهاد به ستاد ملی ارسال و بعد از تصویب در کشور اجرایی شد که همچون انها می توان به طرح تب سنجی، فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت تردد و تعطیلی مدارس اشاره نمود.
معاون وزیر کشور درباره تعطیلی مدارس در سال تحصیلی گذشته اظهار داشت: در ابتدا این تعطیلی به صورت هفتگی تمدید و بعد به ستادملی پیشنهاد شد که با همکاری وزارت آموزش و پرورش بحث امتحانات مطرح و سال تحصیلی خاتمه پیدا کرد.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه مردم در مواردی همچون سیل و زلزله نشان دادند همدردی و همکاری دارند، اضافه کرد: در این عرصه ظرفیت بالایی وجود دارد و نهادها و گروه های مردمی فعال می باشند، پس لزوم دارد کمک های مومنانه مردم ساماندهی گردد که ساختاری تدوین و به استانها ارسال شد که پوشش مناسبی داده شود. به همین دلیل مقرر شد سامانه ای که کمیته امداد دارد به همه سامانه های موجود متصل شوند و بوسیله این سامانه افراد نیازمند تحت پوشش قرار بگیرند.
وی افزود: بنای کمیته اجتماعی امنیتی پشتیبانی از وزارت بهداشت و درمان و دستگاه های مرتبط و درگیر با کرونا است. واقعیت این است که همه مسئولین و دستگاه ها و مردم مسئله بیماری را جدی بگیریم؛ از قبل می دانستیم فشار سنگینی به لحاظ کاری و خطراتی که وجود دارد و تاثیر زیادیکرونا روی خانواده کادر درمانی می گذارد، پس مردم به طور جد باید توجه و رعایت نمایند.
به گفته وی، آنچه که بعنوان ضوابط بهداشتی اعلام می شود. من در بیمارستان مشاهده کردم که پرستاران در ۱۲ ساعت کمتر از نیم ساعت می ایستادند و مدام در فعالیت و ارائه خدمات هستند و به صورتی در میدان مین نامرئی فعالیت می نمایند. همه باید با شیوه زندگی همراه بیماری دقت کنیم و در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد نماییم، پس نباید بگذاریم این بیماری لطمه بیشتری به افراد جامعه وارد کند.
وی اشاره کرد: شب گذشته در مراسم سوگواری در هیئتی که فواصل اجتماعی به خوبی رعایت شده بود مشاهده کردم بعد از مراسم افراد بدون ماسک و با ماسک تجمع کردن و رعایت فاصله گذاری اجتماعی مورد بی توجهی قرار گرفت.
ذوالفقاری اظهار نمود: ستاد ملی برمبنای پیشنهاد کمیته اجتماعی امنیتی تمام دستگاه ها برنامه یکساله همزیستی با کرونا را جز به جز با همکاری وزارت بهداشت تهیه کرده تا به تصویب ستاد ملی برسد که در چارچوب این طرح کارکنان و مراجعین مورد صیانت قرار بگیرند و چه برنامه هایی اجرا کنند.
ذوالفقاری افزود: برای مثال وام یک میلیونی مقرر می شود تا پرداخت گردد اما انجام پروسه آن باید با برنامه باشد تا سبب تجمع مردم نشود که از موارد مهم و محوری است.
وی اظهار داشت: مسئله دیگر سامانه یکپارچه مدیریت و کنترل هوشمند بیماری است که می تواند کمک نماید برخی کشورها این کار انجام داده اند؛ اگر این سامانه از طرف دیتاها و سایر سامانه های دیگر پشتیبانی نشود کار ابتر می ماند که امیدواریم این کار صورت گیرد.

کاهش هزینه های ورود قانونی به کشور
معاون وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود درباب اتباع خارجی اظهار داشت: چند سالی است که در وزارت کشور به دنبال این هستیم که حضور اتباع خارجی خصوصاً اتباع افغان را در کشور قانونمند نماییم در همین راستا چند کار همچون کاهش هزینه های ورود قانونی به کشور را انجام دادیم.
به گفته ذوالفقاری، ظرف چند سال قبل به صورت میانگین هر سال ۸۰۰ دستگاه خودرو حامل اتباع غیرمجاز در کشور برابر قانون شش ماه توقیف شدند و بطور میانگین ظرف سال های گذشته اتفاقات زیادی در حوزه جابجایی اتباع غیرمجاز روی داد به شکلی که یک خودروی سواری پژو ۱۳ الی ۱۵ نفر اتباع غیرمجاز را با سرعت سرسام آوری در جاده ها جابجا می کرد که تصادفات و نا امن کردن جاده ها را به همراه داشت.

طرد سالانه سالانه ۶۷۲ هزار نفر تبعه غیر مجاز از کشور
وی اضافه کرد: در همین راستا توافقی با طرف افغانستانی انجام شد و مدت اقامت و صدور ویزا را افزایش دادیم به شکلی که افرادی که برای کار وارد کشور می شدند از لحاظ قانونی می توانستند سه ماه اقامت داشته باشند که این مدت را به یکسال افزایش دادیم. همین طور تثبیت هویت و صدور گذرنامه الکترونیک را با همکاری طرف افغانستانی با هدف ساماندهی آغاز کردیم سالانه ۶۷۲ هزار نفر به صورت میانگین تبعه غیر مجاز که در کشور می باشند طرد می شوند و افرادی که تکراری وارد می شوند مدت اضافه تری در اردوگاه ها نگهداشته می شوند. در حقیقت حضور اتباع غیر مجاز هم ناامنی برای کشور ما به همراه دارد و هم برای خود افراد، علاوه بر عدم رعایت کرامت ناامنی را به همراه دارد. در کشور ما به اتباع خدماتی همچون خدمات بهداشتی درمانی، آموزش، معیشت و اشتغال ارائه می شود.
وی افزود: ۸۵۰ هزار نفر بعنوان پناهنده مورد پذیرش هستند که سالانه میانگین ۳۰ میلیون دلار کمک بین المللی برای این افراد به کشور ما داده می شود که کمتر از ۱۰ درصد هزینه های این افراد است. هم اکنون ۴۰ هزار نفر دانشجوی افغانستانی داریم که به صورت رسمی ۱۷ هزار نفر از آنها فارغ التحصیل شدند اما آمار غیر رسمی از ۲۰۶ هزار نفر را اعلام می کند. همین طور ۴۷ هزار نفر از این اتباع برایشان مهارت آموزی انجام شده، ۱۰ درصد پناهندگان که بیماری های خاص داشتند بیمه کامل شدند و سایر افراد افغانستانی مثل اتباع کشور خودمان با پرداخت حق بیمه می توانند از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند.
ذوالفقاری درباب تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با اتباع خارجی اظهار داشت: تا کنون ۱۲۰۰ نفر از این فرزندان تابعیت دریافت کرده اند. همین طور در کشور ما تا کنون ۲۸۵۲ نفر اتباع خارجی به بیماری کرونا مبتلا شده اند که ۲۵۵۸ نفر بهبود پیدا کرده اند و متاسفانه ۲۹۴ نفر فوت کردند.

باید محدودیت های خسته کننده را کم کنیم
وی در پاسخ به سوالی درباب وقوع موج سوم شیوع ویروس کرونا ویروس اظهار داشت: با در نظر گرفتن بدترین شرایط همه دستگاه ها حتی خود وزارت بهداشت با هدف کاهش شیوع این بیماری نیازمند پروتکل در سیستم درمانی کشور هستند. در همه حوزه های کشور باید برنامه ای جامع درباب مقابله با این بیماری داشته باشیم. نباید با روزمرگی با این مساله برخورد کنید. پیش بینی اینکه در پاییز با همراه شدن بیماری آنفلوانزا شرایط جدیدی به وجود بیاید انجام شده، ما در تلاشیم که بیماری کنترل شود و همراه آن چرخ جامعه نیز بچرخد اما اگر شرایط خاصی تحمیل شود آمادگی داریم محدودیت های مشخص برای زمان مشخص اعمال نماییم اما باتوجه به فشارهای موجود برای مردم باید محدودیت های خسته کننده را کم نماییم.
معاون وزیر کشور درباب کنترل مرزهای کشور نیز اظهار داشت: این کنترل از اوایل شیوع بیماری اعمال شده و در مبادی مرزی کار کنترل و قرنطینه افراد مشکوک انجام شده و مدتی این کار خوب انجام نمی شد اما هم اکنون وضعیت بهتر شده است. ما در کشور در مرزها تردد آنچنانی نداریم و در خیلی از مبادی مرزی تنها اتباع کشور خودمان که خارج شده اند به کشور بر می گردند.




منبع:

1399/06/12
21:01:52
5.0 / 5
1781
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , اجتماعی , الكترونیك
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۲ بعلاوه ۲
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه