وزیر بهداشت:

مرگ ناشی از واکسن کرونا نداشته ایم

مرگ ناشی از واکسن کرونا نداشته ایم

به گزارش پروژه آسان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به وضعیت فعلی کرونا و واکسیناسیون آن در کشور، درباره سایر اهداف خود نظام سلامت توضیحاتی ارائه نمود.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی اظهار داشت: کرونا یک بیماری بسیار پیچیده است و با عنایت به تغییر و تحول ویروس باید آماده باشیم و وضعیت را رصد نماییم. خوشبختانه در کشور ما با واکسیناسیون بالا در دو ماه اخیر توانستیم دفاع بدن مردم را در مقابل ویروس بالا ببریم. متاسفانه در مرداد ماه روزانه بالای ۷۰۰ نفر مرگ و حدود ۸۰۰۰ بستری در آی سی یو و حدود ۵۰ هزار مبتلا داشتیم و تمام تخت های بیمارستانی پر بودند. میزان واکسیناسیون تا مرداد ماه حدود ۵ میلیون دُز بود. امروزه یکی از طریق های مهم مقابله با بیماری، واکسیناسیون است. ویروس در محیط وجود دارد و تزریق واکسن ضروریست.
وی ضمن اشاره به اینکه کرونا یک همه گیری جهانی است، افزود: کرونا از کشوری به کشور دیگر می رود و در محیط وجود دارد که تنها راه مهم، افزایش دفاع بدن است. ما در مجلس هم به نمایندگان ملت گفتیم که تلاش می نماییم هرگونه که ممکن باشد با کرونا مقابله نماییم و قول دادیم تا دهه فجر، واکسیناسیون را کامل نماییم. کار شبانه روزی انجام شد و ریاست جمهوری و سایر همکاران، بانک مرکزی، هلال احمر و... کار مهمی انجام دادند و حجم زیادی از واکسن وارد کشور شد.
او درباره علت عدم دسترسی به واکسن در نیمه ابتدایی سال و دسترسی بالا به واکسن بعد از شهریور، اظهار نمود: از گذشته بی خبر هستم ولی از وقتی مسئولیت به عهده گرفتم تلاش همگانی انجام شد. البته در هفته اول قبول مسئولیت خیلی واکسن نداشتیم ولی بعد از آن با تلاش همگی بخصوص رئیس جمهور حجم زیادی از واکسن وارد شد. البته بحث انجام واکسیناسیون هم اهمیت بالایی دارد. اگر قرار بود با امکاناتی که خود وزارت بهداشت داشت واکسیناسیون انجام دهیم کار سخت بود. می دانید که امروز ما درحال رسیدن به مرز ۸۰ میلیون هستیم. یعنی در عرض دو ماه و نیم ۷۵ میلیون دوز واکسن تزریق شده است. اگر با شرایط معمول می خواستیم کار نماییم حداقل یک سال طول می کشید ولی با کمک گرفتن از مردم حجم بالای واکسن در حسینیه ها، مساجد، مصلی ها و... با کمک مردم واکسن تزریق شد و در بعضی مراکز تنها یک یا دو رابط از سمت ما حضور داشتند و این نشان دهنده ارزش حضور مردم ما در صحنه است.
او تصریح کرد: واکسیناسیون در حجم بالایی انجام شد و ما هرچند در یک وضعیت بحرانی بودیم اما امروز میزان مرگ و میرمان به ۱۲۴ نفر رسید. قبل از تصدی بر سمت وزارت، رئیس بیمارستان لبافی نژاد بودم و مرگ و میر مردم را از نزدیک می دیدم و این واقعا دلخراش است. خوشبختانه میزان بیماران و بستری کاسته شده است. البته باید برای موج ششم آماده باشیم. این موج در بسیاری از کشورها آمده است اما نکته موثر برای ما انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکل ها است. از مردمی که واکسن زدند ممنون هستم. ما نزدیک ۲۰ هزار عضو هیأت علمی در دانشگاه ها داریم و دغدغه ما سلامت مردم است. امروز ۷۶ درصد مردم یک دوز و ۴۰ درصد دو دوز واکسن زده اند و به سرعت درحال پیش روی است. عزیزانی هم که هنوز واکسن نزده اند لطفا اقدام نمایند. من در واکسیناسیون کودکان نوه ۱۲ ساله خویش را برای تزریق واکسن بردم که نشان دهم همه مردم مانند نوه ام برایم عزیز هستند.
وی اضافه کرد: ویروس در دنیا در حجم زیادی درحال گردش است و می تواند تغییرات ژنتیکی هم داشته باشد و تنها کار ما ایمن کردن بدن خودمان است. راه ورود ویروس از راه تنفس است و باید پروتکل ها را رعایت نماییم. طبق بررسی انجام شده تعداد مهمی از بیمارانی که در چند ماه اخیر فوت کردند کسانی بودند که واکسن نزده بودند. پیش از واکسیناسیون در کادر درمان حدود ۲۰۴ نفر از عزیزان ما شهید سلامت شدند اما سال جاری که ویروس تهاجمی تر شد و بیماران هم بیشتر شده بودند ولی ما به اندازه انگشتان یک دست هم شهید سلامت از کادر درمان نداشتیم و این نشان دهنده تأثیر بسزای واکسن است و تصمیم داریم دوز سوم را هم برای کادر سلامت تزریق نماییم. البته افراد پر ریسک و کسانی که مسن بودند مدت زمان زیادی از تزریق دوز دومشان گذشته است هم می توانند دوز سوم را دریافت نمایند.
عین اللهی ضمن اشاره به ابتلای خودش به ویروس کرونا در اسفند سال گذشته(۱۳۹۹)، تصریح کرد: مردم نباید با مبتلا شدن به کرونا گرفتار واهمه و وحشت شوند و باید به خوبی درمان خویش را دنبال کنند. اغلب کسانی که مبتلا می شوند نجات پیدا می کنند.
وی درباره شایعات پیرامون واکسن کرونا، خاطرنشان کرد: آنهایی که واکسن می زنند عوارض نادر بسیار کمی داشتند و مرگ ناشی از تزریق واکسن هم نداشتیم. بعد از دو ماه از تزریق دو دوز واکسن ایمنی ایجاد می شود. در کشور ما حدود یک قرن است واکسن تزریق می شود و از بدو تولد کودکان واکسن می زنند و بیماری مانند فلج اطفال با واکسیناسیون حالا دیگر بسیار نادر است. واکسن نکته ای علمی و مشخص است.
او درباره نامه ای که به تازگی پیرامون میزان کارایی و اثربخشی یکی از واکسن های وارداتی انتشار یافت، بیان نمود: آن مطالعه یک مطالعه اولیه بود و این نتایج نباید فعلاً منتشر می شد تا نتایج تکمیل شود. مطالعات دیگری در دنیا در حال انجام می باشد که نتایج خوبی دارد و به مردم اطمینان می دهیم واکسن هایی که استفاده می نماییم جزو بهترین واکسن ها است. واکسن وارداتی از چین از نوع تولید پکن است. اطلاعات درست باید از کمیته ی علمی ما گرفته شود که همگی بهترین اساتید هستند.
او افزود: برای تایید یک واکسن سه مرحله باید طی شود و آن چیزی که سلامت واکسن را تایید می کند مرحله دوم است. مرحله سوم کارآزمایی بالینی هم اثرگذاری واکسن را بررسی می کند و تمام واکسن های موجود تابحال مرحله دوم کارآزمایی را سپری کرده اند؛ بعد از گذراندن آن مرحله است که مجوز تزریق واکسن صادر می شود. در کشور ما واکسن برکت، سیناژن و پاستور این مراحل را طی کردند و واکسن رازی و فخرا هم این هفته تایید می شوند. انواع و اقسام واکسن هایی که در دنیا هست، در کشور ما ساخته شده است.
وزیر بهداشت در مورد دلیل واردات واکسن علیرغم تعدد پروژه های واکسن های داخلی، اظهار داشت: در شرایط کنونی، زمان برای ما بسیار مهم می باشد و فرصت تأمین شدن ۱۶۰ میلیون دز واکسن را در داخل نداریم در حالیکه حتی یک ساعت هم برای ما ارزش دارد و تمرکز اصلی ما نجات تک تک هموطنان از مرگ است. باید توجه داشت واکسن های داخلی دو مرحله آزمایشگاهی و صنعتی دارند؛ نمی توانیم صبر نماییم و زمان را از دست بدهیم تا واکسن های داخلی به تعداد موردنیاز ما برسد، چونکه مرحله آزمایشگاهی که زیر نظر وزارت بهداشت است با سرعت هرچه تمام تر انجام می شود، اما نباید توقع داشت که مرحله صنعتی تأمین واکسن هم با همان سرعت پیش برود.
وی اضافه کرد: واکسن های داخلی تابحال به ۱۴ میلیون دز رسیده اند. اگر تولید داخل به مقدار قابل قبولی برسد از واردات خارجی کم می نماییم ولی نمی توانیم زمان را از دست دهیم تا افرادی فوت کنند. میزان هزینه درمان بسیار بیشتر از هزینه تأمین واکسن است.
او اظهار نمود: رسانه ملی و بخصوص خبرنگاران در عرصه روشنگری برای واکسیناسیون بسیار فعال بودند و روشنگری باید همچنان ادامه داشته باشد. البته در این زمان کوتاه از بسیاری کشورها جلو افتادیم و باید باردیگر از مردم تشکر کنم، چونکه حضور آنها سبب قوت قلب همکاران ما و بخصوص کادر درمان شد. همینطور این همکاری و مشارکت مردمی منجر به کاهش تعداد بیمار و در نتیجه کاهش بار کاری کادر درمان در بیمارستان ها شده است. کادر درمان در این حدود دو سال بسیار سختی کشیدند و تزریق واکسن بیشتر کار کادر درمان را سهل تر می کند. کرونا ابعاد گسترده ای را درگیر می کند و می بینید حتی یک مبتلا شدن چقدر از نظر اقتصادی می تواند ضرر آفرین باشد ازاین رو نخستین اولویت ما مبارزه با کرونا است.
عین اللهی اضافه کرد: در شرایطی که مساله اجتماعی مطرح باشد نمی توان با واکسن برخورد اختیاری داشت. به صورت مثال اگر یک فرد مبتلا به کرونا وارد هواپیما شود می تواند تمام افراد پرواز را مبتلا کند و حتی اجتماع هم فرد ناقل بیماری را نمی پذیرد. وزارت بهداشت مسئول واکسیناسیون است مردم هم وظیفه خویش را به درستی انجام می دهند.
او ضمن اشاره به اینکه از آغاز شروع کرونا ما به صورت مداوم با محدودیت ها سر و کار داشتیم، خاطرنشان کرد: می خواهیم با انجام واکسیناسیون محدودیت ها را حذف نماییم. هم اکنون خروج و ورود از و به کشور باید حتما با واکسیناسیون کنترل و بررسی می شود و امروز تاکید ما بر کارت واکسیناسیون است. ویروس از خارج وارد کشور می شود و گردشگر و مسافر باید کارت واکسیناسیون داشته باشد.
وزیر بهداشت درمورد اظهارات یکی از مسؤلان وزارتی درباره ضرورت انجام ۷۲ ساعت یکبار تست پی سی آر برای کارمندانی که واکسن نزده اند، بیان نمود: این ادعا می تواند شخصی باشد و چنین مصوبه ای در ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار نشده است و چنین کاری شدنی نیست. البته برخی دوستان الگوهای خارجی مطرح می کنند اما انجام روزانه تست پی سی آر شدنی نیست و هزینه بر است.
او افزود: در شرایط فعلی عادی انگاری بسیار خطرناک می باشد، چونکه هنوز به هدف نهایی مواجهه با کرونا نرسیده ایم و تنها ۴۰ درصد افراد دو دز کامل واکسن را دریافت کرده اند ازاین رو باید تا رسیدن به هدف اصلی، صبوری و مداومت بر شیوه نامه های بهداشتی را ادامه دهیم.
عین اللهی اظهار داشت: نظر ما در مورد بازگشایی مدارس این است که آموزش و پرورش تنها در صورت تزریق بالای ۷۰ درصد دو دز کامل واکسن به دانش آموزان، می تواند تصمیمی برای بازگشایی مدارس داشته باشد که این هدف تا اواخر آبان عملی خواهد شد. البته باید به این نکته توجه داشت که میزان مرگ و میر در کودکان بر اثر کرونا خیلی کم است، اما خطر ناقل بودن کودکان و در نتیجه مبتلا کردن خانواده هایشان را باید مد نظر داشت. بازگشایی مدارس باید با واکسیناسیون باشد.
وزیر بهداشت در مورد واکسن کووایران برکت، اظهار داشت: این واکسن یکی از موفق ترین واکسن های دنیا با کمترین عوارض امکان دارد، اما متاسفانه به علت راه اندازی تنها یک خط تولید، میزان کافی از این واکسن در دسترس ما نیست؛ خیلی از مطالعات انجام شده حاکی از ایمنی بسیار بالای واکسن کووایران برکت است و ما این مطالعات را برای مجامع بین المللی ارسال کرده ایم و امیدواریم فارغ از مسائل سیاسی واکسن برکت بعنوان یک واکسن بین المللی مطرح شود.
او در مورد علت تعدد واکسن های داخلی بیان نمود: در دنیا روش های مختلفی برای تولید واکسن وجود دارد. به علت پلت فرم های متفاوت واکسن های موجود در جهان، ما هم از واکسن هایی با ساختارهای متفاوت در کشور داریم و با دسترسی به این تکنولوژی آینده کشور را بیمه خواهیم کرد و این برای ما امیدبخش است. چون دوز یادآور هم نیاز داریم ان شاءالله همین واکسن ها در آینده بعنوان دوز یادآور می توانند موثر باشند. واکسن های فخرا و کووپارس هم هفته آینده تایید نهایی خواهند شد. مستندات واکسن ها به صورت متناوب در حال انتشار می باشد.
او درباره مشکلات موجود در حوزه سلامت بخصوص مبحث کمبود نیرو، بیان نمود: هفته پیش حدود ۴۰ هزار مجوز برای ورود و جذب کادر درمان صادر شد، اما همچنان با مسائلی مثل کمبود بودجه مواجه هستیم، در وضعیت کنونی هم در شرایطی به سر می بریم که به علت بهبود شرایط کشور کادر درمان امکان استراحت بیشتری دارند، اما منکر کمبود نیروی کادر درمانی نیستیم. هم اکنون مراکز در آماده باش کامل هستند و به دانشگاه ها هم گفته ایم برای رفع مشکلات اقدام نمایند.
وی اضافه کرد: با تشکیل وزارت بهداشت با افزایش نیروهای پزشکی مواجه شدیم و به علت تمرکز بر کیفیت آموزش از سال ۱۳۶۴ به بعد کلاس های درس از ۵۰۰ نفر به ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرد و تمرکز بر کیفیت تدریس مورد توجه قرار گرفت. چون پزشکی کار مهارتی و عملی زیادی دارد که بسیار مهم می باشد. حالا با رشدی منطقی در تربیت نیروی پزشکی مواجه هستیم. برنامه ای برای این کار نوشته شده است و هر جا لازم بود می توانیم کم و زیادش نماییم. مشکل ما نیروی انسانی نیست، هم اکنون تعداد زیادی نیروی پرستار وجود دارد که به علت مسائل مالی امکان استخدام آنها وجود ندارد. مشکل فقط تربیت نیرو نیست بلکه مشکل آدم های بیکار هستند. بیکاری در تمام رشته ها یکی از اشکالات رایج کشور ما بوده و یکی از اصلی ترین علل آن مسائل مالی و کمبود بودجه است.
او ضمن اشاره به اینکه حالا ۲۲۰ بیمارستان درحال تکمیل داریم، اظهار نمود: وقتی این بیمارستان ها تکمیل شوند نیروی انسانی برای آنها تأمین خواهد شد، در شرایط کنونی هم نیروهای انسانی ما به اندازه زیرساخت ها مشغول فعالیت هستند. البته این قول را به همه مردم می دهم که در صورت ایجاد زیرساخت ها و مراکز درمانی، نیروهای انسانی را هم مشغول به کار نماییم.
وزیر بهداشت، اظهار داشت: در بخش دولتی دلیلی برای انحصارطلبی نداریم. در شرایط فعلی به نسبت ظرفیت، جذب نیرو را انجام داده ایم و باید توجه داشته باشیم پزشکی کشور ما قابل مقایسه با خیلی از کشورهای هم جوار ما نیست و ما شاهد توریسم های درمانی به علت کیفیت بالای پزشکی ایران هستیم.
او در مورد بومی گزینی نیروها در مناطق محروم، اظهار داشت: شدیدا به بومی گزینی معتقد هستم. باید مناطق محروم مورد توجه قرار گیرند و می توانیم با افزایش فعالیت نیروهای فارغ التحصیل در طرح، کمبودها را رفع نماییم همینطور افزایش جذب نیروهای بهداشتی هر منطقه هم جزو برنامه های آینده ما در وزارت بهداشت خواهد بود که به رفع کمبود کادر درمان در مناطق محروم کمک خواهد نمود.
او ضمن مقدم دانستن امر بهداشت بر درمان، تصریح کرد: یکی از راهکارهای اساسی مشکل مردم، در عرصه بهداشت است که بیماران به درستی شناسایی شوند و درمان های اولیه بموقع برای آنها صورت گیرد. نظام ارجاع، پزشکی خانواده و پرونده الکترونیک ۳ اصل مهم برای رفع مشکلات بیماران در عرصه بهداشت و درمان است که باید در کنار هم عملیاتی شوند. وقتی فرد بیمار می شود باید فقط دغدغه درمان داشته باشد و نه دغدغه مخارج درمانی. ما این مسائل را در دستور کار خود داریم و امیدواریم همان گونه که در مساله واکسیناسیون موفق بودیم در این عرصه هم موفق باشیم. در مورد پرونده الکترونیک هم زیرساخت مناسبی در وزارت بهداشت بوجود آمده است.
وی یکی از کارهای خوبی که در وزارت بهداشت انجام شده را، مشخص شدن شناسه دارو در سامانه تیتک دانست و خاطرنشان کرد: ما هم این مسیر را ادامه خواهیم داد، اما یکی از اشکالات مملکت ما، مصرف بی رویه دارو است. متوسط نسخه ای که باید در جهان تجویز شود یک و نیم دارو است، اما در کشور ما این عدد سه قلم دارو است؛ متأسفانه مردم ما معتقدند بیماری فقط با دارو درمان می شود درحالی که این فرهنگ باید در میان مردم ما کمرنگ شود که از پزشکان خود توقع تجویز دارو نداشته باشند. دارو تیغ دو لبه است و علاوه بر ایجاد سلامتی می تواند عوارض خطرناکی هم داشته باشد.
وزیر بهداشت افزود: در پزشکی نوین روش های غیردارویی در حال افزایش می باشد. دومین تجارت دنیا پس از نفت، دارو است. این در حالی لست که روش هایی مثل سلول درمانی و ژن تراپی می توانند بدون احتیاج به دارو، بیماری های افراد را رفع کنند. اما خیلی ها به دنبال دارو هستند. از طرفی افراد باید توجه داشته باشند که با اصلاح سبک زندگی و کاهش مصرف قند، نمک، شکر، غذای چرب، افزایش تحرک و... با عنایت به رژیم غذایی مناسب می توانند از مبتلا شدن به بیماری های خطرناک و پرهزینه ای مثل دیابت، چاقی و فشار خون جلوگیری نمایند و در نتیجه مصرف دارو را به حداقل ممکن برسانند. در سلامت یک جامعه، وزارت بهداشت فقط یک وجه کار است و باید سایر عوامل مداخله گر هم مورد بررسی و اصلاح قرار گیرند. به صورت مثال روغن مصرفی و مواد غذایی مردم باید در سالم ترین حالت ممکن مصرف شوند که این موارد با آگاه کردن مردم به عهده رسانه ها است.
عین اللهی درباره تله مدیسین، اظهار داشت: میتوان از روش های مجازی درمان برای مناطق محروم بهره برد و ما برنامه هایی هم برای این مورد در نظر داریم و اجرایی خواهیم کرد.
وی در مورد طب سنتی، تصریح کرد: طب سنتی از دیرباز وجود داشته است ولی باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد و به شکل یک مجموعه علمی در بیاید تا بتوان با اطمینان به مردم معرفی نمود و در اختیار آنها قرار داد. طب سنتی را به صورت یک رشته دانشگاهی به شکل یک روش علمی قرار دادیم و دکترای طب سنتی را ایجاد کردیم. ۸ دانشکده طب سنتی در کشور داریم که در آینده هم افزایش خواهند داشت. همینطور در مناطق مختلف کشور گیاهان دارویی کشت می شوند و با عنایت به قابلیت های طب سنتی و در کنار طب مدرن از آن بهره گیری می نماییم. باید روش های علمی استفاده شوند و بر مبنای حدس و گمان کار نمی نماییم.
وی در مورد پرداخت معوقات کادر درمان، بیان نمود: در دو ماهی که سر کار آمده ایم، مساله معوقات و مطالبات کادر درمان را در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کردیم و حق با کادر سلامت است. هم اکنون حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این کار تخصیص داده ایم که تابحال به بعضی از دانشگاه ها پرداخت شده و درحال توزیع است؛ امیدواریم دیگر تعویقی در این مورد وجود نداشته باشد.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، در مورد مالیات پزشکان، اظهار داشت: پزشکان نسبت به سایر اقشار مملکت بهتر مالیات را پرداخت می کنند و شاید تعداد محدودی به درستی مالیات پرداخت نکنند. امیدواریم اداره مالیات بگونه ای عمل کند که همه مالیات را پرداخت کنند. اجرای مساله مالیات به عهده ما نیست و ما تمرکز بر این مساله داریم که مالیات باید عادلانه و بموقع پرداخت گردد.




منبع:

1400/08/02
12:36:36
0.0 / 5
1280
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , اجتماعی , استراحت
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۹ بعلاوه ۲
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه