رئیس مدارس خارج از كشور آموزش و پرورش هشدار داد
هدایت پشت کنکوری ها به سمت دانشگاه های ترکیه با دریافت هزینه های میلیاردی
به گزارش پروژه آسان، رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش که چندی قبل نسبت به تبلیغات موسسات ترکیه ای در ایران برای پذیرش دانش آموزان در مدارس کشورهای خارجی اخطار و با وزارت امور خارجه برای پیشگیری از فعالیت یکی از این موسسات مکاتبه کرده بود، آخرین پیگیری ها برای توقف فعالیت این موسسات را اعلام نمود.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، نوزدهم خرداد ماه سالجاری بود که وزارت آموزش و پرورش در نامه ای به اداره کل کنسولی وزارت امور خارجه نسبت به فعالیت برخی موسسات خصوصی خارجی که بدون دریافت مجوز قانونی اقدام به جذب دانش آموزان ایرانی در مدارس کشورهای خارجی کرده اند، اخطار داد و خواهان پیشگیری از فعالیت یک موسسه ترکیه ای شد.
موسسه ترکیه ای مذکور که در تهران مستقر بود با کمک بنیاد معارف ترکیه، اقدام به برگزاری امتحان برای بورسیه دانش آموزان در مدارس ترکیه کرده و با اغوای دانش آموزان در اقصی نقاط ایران، آنها را به تهران فراخوانده و از میان این دانش آموزان نخبه، مسابقه علمی برگزار و نخبه ترین ها را برای ترکیه، بورسیه می کرد.
فیاضی، رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش اخطار داده بود که متاسفانه دانش آموزان ایرانی به علت اغوا به مالباخته تبدیل می شوند، چونکه مدارس و دانشگاه های ترکیه در مقطع لیسانس هیچ برتری بر مدارس و دانشگاه های ایرانی ندارند، اما تبلیغات موسسه مذکور آنها را در نهایت بعد از مهاجرت به مالباخته تبدیل می کند.
وی از وزارت امور خارجه خواسته بود که مبحث به سفارت ترکیه منعکس و از آنها خواسته شود فعالیت اعزام دانش آموز ایرانی به مدارس ترکیه از راه موسسه یاد شده متوقف شود و با هیچ یک از موسسات ایرانی دیگر در این گونه اعزام های بدون مجوز دانش آموزان ایرانی به مدارس ترکیه همکاری نکنند.
ورود ترکیه برای عدم برگزاری آزمون پذیرش دانش آموزان از جانب موسسه ترکیه ای
مهدی فیاضی، رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که پیگیری شما در رابطه با فعالیت آن موسسه و برگزاری چنین آزمون هایی در نهایت به کجا رسید؟ اظهار نمود: با وزیر ترکیه گفتگو شد. وزیر ترکیه اظهار داشت که ما نمی دانستیم شما نسبت به این مورد حساس هستید؛ باتوجه به حسن همجواری، نظر ایران برای ما مهم می باشد و نظر ایران را تأمین می نماییم و به موسسه "یونس امره" می گوییم که دیگر از این امتحانات برگزار نکند.
هدایت پشت کنکوری ها به سمت دانشگاه های ترکیه با هزینه های میلیاردی
وی ادامه داد: البته چندی قبل متوجه شدیم که آزمون هایی تحت عنوان آزمون "یوس" برگزار و این گونه گفته می شود که دانشجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید در این آزمون شرکت نمایند که در تبریز و برخی مناطق دیگر تبلیغ می شود. موسسات برگزار کننده این آزمون و موارد مشابه، به صورت غیررسمی دانش آموزان فازغ التحصیل ما را اغوا می کنند تا ببرند.
وی با اشاره به اینکه این موسسات آن دسته از پشت کنکوری هایی که در کنکور قبول نشدند، یا برای تعیین رشته گرفتار مشکل هستند و جای خوبی قبول نمی شوند را اغوا و با هزینه های بسیار زیاد و میلیاردی، به دانشگاه های ترکیه هدایت می کنند اظهار نمود: به خصوص در رشته های دندانپزشکی و پزشکی که متقاضی زیادی دارد که این هم یک نوعی مالباختگی برای اولیاء بوجود می آورد.
وی افزود: ما با وزارت ارشاد در اینباره نامه نگاری کردیم، چونکه بعضی از اینها در پوشش موسسات ذیلِ وزارت ارشاد این کار را انجام دادند، البته بعضی ها مجوز ندارند و برخی هم دارند.
وی با اشاره به اینکه حساسیت رسانه ها سبب می شود که جلوی اینها گرفته شود اظهار داشت: به وزارت ارشاد اخطار را دادیم که جلوی اقدامات این موسسات را بگیرند. وزارت امور خارجه هم به نمایندگی از ما دو سه مرتبه پیگیری کرده است. سفارت ترکیه همکاری خوبی داشتند و گفتند نمی دانستیم حساس هستید و حالا که حساس هستید جلوگیری می نماییم.
منبع: پروژه آسان
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب