سه روز ورزش در هفته یادگیری های پیچیده را تسهیل می کند
به گزارش پروژه آسان، سمنان عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: نتایج یک تحقیق علمی در این دانشگاه نشان داده است که سه روز در هفته ورزش، فراموشی را کندتر می کند.
علی رشیدی پور با اشاره به اینکه تحقیقات علمی این دانشگاه نشان داده است که ورزش به صورت توأمان به بهبود عملکرد جسم و مغز انسان کمک می نماید، اظهار نمود: علیرغم این که با افزایش سن، فراموشی هایی نظیر از یاد بردن اسامی، شماره های تلفن و.. در افراد بروز می کند اما ورزش در سطح متوسط سبب می شود که این روند بسیار کندتر شود.
به قول رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، نتایج تحقیق اخیر این دانشگاه نشان داده است همینطور انجام حدودا ۳۰ دقیقه ورزش پس از آموزش های پیچیده نظیر آموزش ریاضی، فرایند یادگیری در دانش آموزان را بهتر می کند.
این عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ضمن سفارش ورزش ۲۰ دقیقه ای به مدت سه روز در هفته به همه افراد اظهار داشت: این ورزش، کیفیت زندگی را در افراد بشدت بالا می برد بنابراین جدا به همه شهروندان همچون زنان آبستن و مبتلایان به فراموشی، پارکیسون، آلزایمر و... سفارش می شود که ورزش با شدت متوسط (سه روز در هفته به مدت حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه) را در دستور کار خود قرار دهند.
زمان مناسب برای ورزش
وی با اشاره به اینکه ورزش کردن در این سطح هزینه ای برای افراد ندارد افزود: ورزش کردن در این سطح نیازمند یک برنامه مناسب می باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی سمنان افزود: مطالعات علمی اخیر نشان داده است که عضلات بدن، منجر به آزادسازی بخشی از مولوکول های شیمیایی شده و همین آزادسازی منجر به بهبود عملکرد مغز می شود. به نظر می آید که در آینده نزدیک با شناسایی بهتر این مولوکول ها، میتوان داروهای مناسبی برای بهبود عملکرد مغز هم تولید و برای بیماران تجویز کرد.
وی تصریح کرد: در مجموع ورزش نه تنها به قوی تر شدن عضلات و بهبود سلامت جسمی کمک می نماید بلکه تحقیق اخیر نشان داده که به بهبود عملکرد دستگاه تنفس و قلب و عروق و مهم تر از این به بهبود عملکرد مغز هم کمک شایانی می کند. بدیهی است که بهبود عملکرد مغز هم به کاستن از افسردگی ها، ارتقاء فرایند یادگیری و بهتر شدن خلق و خو در ورزشکاران کمک می نماید.
عضو هیات علمی گروه فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با زمان مناسب برای ورزش اظهار نمود: سفارش می شود که عمده فعالیت فیزیکی به بعداز ظهر و نزدیک غروب که هماهنگی بین عضلات و مغز در بهترین سطح است؛ موکول گردد.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا- آن چه در ادامه می آید نتایج پژوهش پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به سرپرستی علی رشیدپور است که خلاصه ای از نتایج آن که در اختیار ایسنا قرار داده شده از نظر می گذرد.
اثرات ورزش و فعالیت بدنی بر روی مغز و بدن در دوره بارداری
ورزش در دوران آبستنی برای مادر و بچه عمدتا نه تنها بدون خطر است بلکه اثرات مفیدی دارد. ورزش منظم در تنظیم وزن بدن، کاهش خطر دیابت حاملگی، و بهتر شدن خلق و خو کمک می نماید.
نمونه هایی از ورزش هایی که در دوران حاملگی سفارش می شود:
پیاده روی سریع، شنا کردن، قایقرانی، رقصیدن، دویدن، شرکت در کلاس های ورزش دوران بارداری، دوچرخه سواری ثابت، تمرین با وزنه سبک، ورزش های با شدت کم نمونه هایی از فعالیت ورزشی در دوران حاملگی هستند
لازم به ذکر است که همیشه پیش از شروع ورزش جدید حتما باید با پزشک مشورت شود.
اثرات مفید ورزش در خلال آبستنی
• کمتر شدن ناراحتی های جسمانی (به عنوان مثال، خستگی، حالت تهوع، گرفتگی پا، کمردرد، یبوست، تنگی نفس)
• کاهش بروز فشار خون حاملگی و پره اکلامپسی
• بهبود کنترل قند خون در دیابت دوران بارداری
• کوتاه تر شدن مرحله فعال زایمان
• بهبود عزت نفس و تصویر بدن
• کاستن استرس و اضطراب و بهبود خواب
• افزایش وزن جفت، جریان خون و وزن نوزاد هنگام تولد
• حفظ یا بهبود سطح آمادگی جسمانی
• پیشگیری از افزایش بیش از اندازه وزن وزن
• بهبودی سریعتر بعد از زایمان
ورزش و مغز
• ورزش در دوران آبستنی، روی مغز نوزاد اثرات مثبت و مفیدی دارند. تحقیقات نشان می دهد که ورزش سبب تکامل بهتر مغز، رشد ارتباطات عصبی در مغز، یادگیری و حافظه بهتر در نوزادن می شود. ت
حقیقات نشان داده است یک رابطه مثبتی بین میزان فعالیت فیزیکی در سه ماه اول و دوم حاملگی و رشد و تکامل قشر مغز در نوزادان وجود دارد بدین مفهوم که افزایش فعالیت فیزیکی مادر، با افزایش ضخامت قشر مغز همراه می باشد که نشان دهنده رشد و تکامل بهتر است.
• یک مطالعه اخیر روی خانم های حامله نشان داد که ۲۰ دقیقه ورزش هوازی متوسط مثل دوچرخه سواری، شنا کردن، برای مدت ۳ روز در هفته، سبب افزایش فعالیت مغزی نوزادان آنها در پاسخ به محرکهای شنوایی نسبت به نوزادان مادران ورزش نکرده می شود. این مورد نشان داده است که ورزش مادران در زمان حاملگیّ سبب افزایش فعالیتهای مغزی نوزادان می شود که نشان دهنده بهتر رسیده شدن مدارهای عصبی مغز آنها است.
• تحقیقات لابراتوار ما در مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی سمنان نشان داده است که ورزش هوازی موش های آزمایشگاهی باردار، سبب می شود که حافظه کوتاه مدت و دراز مدت نوزادان آنها بهتر شود و مقدار برخی از مولکول های زیستی ( مثل پپتید پیش برنده رشد و تکامل مغز) در مغز آنها افزایش خواهد یافت و این مولکول های منجر به افزایش مدارهای عصبی مغز و رشد و بلوغ سلولهای عصبی و افزایش فعالیتهای شناختی و یادگیری و حافظه می شوند.
• علاوه بر این، ورزش سبب می شود که مغز نسبت به صدمه های مغزی و ایجاد بیماری های مغزی در دوران میانسالی و سالمندی مقاوم تر باشد.
• ورزش نه تنها در دوران حاملگی مفید می باشد بلکه تحقیقات جدید در دنیا همچون در لابراتوار ما نشان داده است که ورزش در تمام دوران زندگی برای مغز بسیار مفید می باشد و حتی یک روش درمانی غیردارویی برای برخی از بیماری های مغزی است و احتمال ایجاد بیماری های مغزی مثل پارکینسون، آلزایمر و فراموشی و اختلالات شناختی را کم می کند و حتی در تسریع درمان برخی از بیماری های مغزی بسیار موثر است.
• مطالعات جدید نشان داده است که ۳۰ دقیقه ورزش پس از کلاس درس ریاضی در دبیرستان، سبب یادیگری بهتر بچه ها می شود. ازاین رو، فعالیت ورزشی پس از آموزش دروس سخت مثل ریاضی و فیزیک و.... در مدارس سفارش می شود. بنابراین، ورزش نه تنها برای آمادگی جسمانی بدن مهم می باشد بلکه اثرات بسیار مفیدی روی مغز دارد.
نتیجه گیری
• برای افراد سالم، ۳۰ دقیقه ورزش متوسط در روز اکیدا سفارش می شود.
• برای دانش آموزان، فعالیت ورزشی پس از آموزش مفاهیم سخت و دشوار برای یادگیری بهتر و ثبت اطلاعات در مغز سفارش می شود
• در افراد مبتلا به اختلالات شناختی، فراموشی، بیماری های مغزی مثل پارکینسون و آلزایمر و... ورزش روزانه مناسب سفارش می شود.
• برای خانم های حامله، حداقل ۲۰ دقیقه ورزش هوازی متوسط برای مدت ۳ بار در هفته با اجازه و مشورت پزشک خودشان سفارش می شود.
• بنابر این ورزش نه تنها برای وضعیت جسمانی و عضلات بدن، دستگاه قلب و عروق، دستگاه تنفس و.... بسیار مفید می باشد بلکه روی ساختار و فعالیت مغز در مراحل مختلف زندگی اثرات بسیار مطلوبی دارد و از پیر شدن و بیمار شدن، مغز جلوگیری می کند.
منبع: پروژه آسان
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب