معاون پژوهشی وزارت علوم خبر داد

تولیدات علمی دانشگاه ها بین المللی سازی می شوند

تولیدات علمی دانشگاه ها بین المللی سازی می شوند

پروژه آسان: به گزارش پروژه آسان، معاون پژوهشی وزارت علوم از بین المللی سازی تولیدات علمی خصوصاً در عرصه علوم انسانی و اجتماعی آگاهی داد و اظهار داشت: ظرفیتهای داخلی علوم انسانی را با تکیه بر جایگاه فرهنگی و تاریخی ایران در سطح بین المللی ارتقا دهیم.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا؛ پیمان صالحی در بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از محققان، فناوران و نوآوران برگزیده کشور که امروز در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی انجام شد با اعلان اینکه ما حالا به ماه پژوهش و فناوری رسیده ایم، اظهار داشت: از شروع ماه، برنامه های استانی خودرا شروع کردیم و تا روز بیست ودوم مراسم های استانی برگزار شدند. بنده شخصاً در بعضی از مراسم ها حضور داشتم و باید اذعان کنم که امسال، با لطف استانداران که رییس هفته پژوهش در استانها هستند، این مراسم ها بسیار عالی انجام شد.

ایشان سپس اضافه کرد: از روز بیست وسوم تا بیست ونهم، با شروع هفته ملی پژوهش، برنامه ها ادامه یافت. شروع هفته با شروع به کار نمایشگاه و حضور رییس جمهور همراه بود که بسیار مایه خرسندی است. نام گذاری روزهای هفته پژوهش و فناوری نیز به شکلی صورت پذیرفت که با اولویت های ملی و موضوعات مرتبط هماهنگ باشد. بعنوان مثال، روز گذشته مراسم تجلیل از محققان وزارت آموزش وپرورش اجرا شد. امروز، به مناسبت «روز مرجعیت علمی»، به معرفی محققان و فناوران برجسته اختصاص دارد. فردا نشست مهمی با حضور مدیران کل، نمایندگان جامعه صنعت و مسئولین کشوری در نمایشگاه بین المللی خواهیم داشت.
معاون پژوهشی وزیر علوم اشاره کرد: همین طور سه شنبه به عنوان روز «وحدت حوزه و دانشگاه» نام گذاری شده است و جشنواره فارابی با حضور ریاست جمهوری در سالن همایش ها انجام خواهد شد. روز چهارشنبه نیز به موضوع «پژوهش و فناوری، پیشران دیپلماسی علمی» اختصاص دارد.

صالحی اظهار داشت: درباب نمایشگاه، از تمامی عزیزان دعوت می کنم که حتما بازدید داشته باشند. نمایشگاه های امسال بسیار پربار بوده اند و نشان دهنده دستاوردهای مهم حوزه پژوهش و فناوری هستند. یکی از نکاتی که امسال در هفته پژوهش در استانها بسیار به آن پرداخته شد، برنامه «روز درهای باز دانشگاه ها» بود. این فرصت بسیار خوبی برای دانش آموزان و اولیای آنها فراهم نمود تا از دانشگاه ها و پژوهشگاه های استان بازدید کنند و درباره ی آینده تحصیلی و رشته های مورد علاقه شان تصمیم گیری کنند.
معاون پژوهش وزارت علوم اظهار داشت: شهریور ماه امسال بخشنامه انتخاب فناوران و محققان به تمامی دانشگاه ها ابلاغ گردید و بلا فاصله پروسه ثبت نام شروع گردید. در نهایت، ۳۳۸ نفر در عرصه های مختلف به دبیرخانه معرفی گشتند. در این بین، بیشترین معرفی از حوزه فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی بوده است. ۲۷ کارگروه تخصصی در وزارت علوم تشکیل شدند تا این افراد را بررسی نمایند. نتایج نهایی نشان میدهد که از میان پذیرفته شدگان، بیشترین برگزیدگان از حوزه مهندسی برق با ۵ نفر بوده اند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، امروز از پنج انجمن علمی و پنج نشریه علمی تقدیر خواهیم کرد. حمایت های استانداران و همراهی آنها با دانشگاه های معین نیز یکی از نقاط قوت این دوره بوده است.

صالحی اظهار داشت: یکی از سیاست هایی که وزارت علوم به جد آنرا دنبال می کند، بین المللی سازی تولیدات علمی خصوصاً در عرصه علوم انسانی و اجتماعی است. توجه کنید که این به مفهوم کمرنگ شدن توجه به علوم پایه و فنی نیست. تمامی زیرساخت های موجود همچنان در جای خود باقی خواهند ماند. با این وجود، علوم انسانی خاصیت های خاصی دارد که می تواند جایگاه علمی و فرهنگی ما را در سطح جهانی تقویت کند.

وی ادامه داد: بعنوان مثال، در عرصه علوم انسانی، طی سه سال اخیر ۸۴ نشریه جدید به نشریات نمایه شده ما افزوده شده است. این رشد نشان دهنده ظرفیت قابل توجه کشور دراین خصوص است. در سال گذشته، ۱۳، ۹۰۰ مقاله از ایران در نشریات معتبر بین المللی منتشر گردید که بخش مهمی از آنها در عرصه علوم انسانی و با زبان فارسی بوده است. این نشریات سهم به سزایی در ارتقای رتبه علمی کشور و افزایش اعتبار زبان فارسی در مجامع علمی جهان داشته اند.

صالحی اظهار داشت: جهان امروز، علوم انسانی به سبب ماهیت فرهنگی و تمدنی خود، نقش ویژه ای در تأثیرگذاری بین المللی دارد. برخلاف علوم پایه و فنی که در هر نقطه ای از دنیا یکسان فهمیده می شوند، علوم انسانی وابسته به تاریخ، فرهنگ و اعتقادات هر کشور است. اگر می خواهیم این سرمایه غنی را به جهان معرفی نماییم، باید سیاست های خودرا در این زمینه تقویت نماییم.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که پژوهش های علوم انسانی بمراتب هزینه بر کمتری دارند. بنابراین، می توان با سرمایه گذاری کمتر، بازدهی بالاتری را در سطح بین المللی به دست آورد. پیشنهاد مشخص این است که ظرفیتهای داخلی علوم انسانی را با تکیه بر جایگاه فرهنگی و تاریخی ایران در سطح بین المللی ارتقا دهیم. این کار، علاوه بر حفظ جایگاه علمی ایران، می تواند اثرگذاری جهانی ما را نیز افزایش دهد. در این راه، همکاری رؤسای دانشگاه ها و سایر نهادهای علمی کشور نقش کلیدی ایفا خواهدنمود.





منبع:

1403/09/26
10:08:36
5.0 / 5
17
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , پژوهش , تحصیل
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۷ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه