اختتامیه جشنواره بین المللی فارابی
پزشکیان: تمام اختلافات ناشی از تجاوز به حقوق دیگران است
به گزارش پروژه آسان، رئیس جمهور اظهار داشت: تمام مشکلات ما به این علت است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می نماییم و همین آغاز اختلاف است.
به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا؛ مسعود پزشکیان بامداد سه شنبه ۲۷ آذرماه در مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی که با معرفی برگزیدگان این رویداد علمی در سالن اجلاس سران همراه بود، با اشاره به اینکه ما از نظر اعتقادی اصول دین داریم تا باور نماییم دنیا صاحب و خالقی دارد، اظهار نمود: ما برای رسالتی به دنیا آمده ایم. این باور اگر در ما نهادینه شود که قدرتی این دنیا را خلق کرده و برای انسان این اقدام را انجام داده و انسان به خاطر علم و این علم به سبب اخلاص باید عمل کند.
وی افزود: جزو اصول دین عدالت است. پیامبران آمدند تا عدالت را اجرا کنند. جوامع ثانی همه یکی بودند. تمام دعواهایی که ما می نماییم را پیامبران با کتاب و میزان به دنبال حل و فصل آنها بودند.
پزشکیان خاطرنشان کرد: تمام ظلم و بی عدالتی که در جامعه وجود دارد به این علت است که به حق خود قانع نیستیم. تمام مشکلات ما به این علت است که به حق و حقوق خود قانع نیستیم و به حقوق دیگران تجاوز می نماییم و همین آغاز اختلاف است. اگر در جامعه اختلاف وجود دارد به سبب اینست که ما به حقوق دیگران در جامعه احترام نمی گذاریم و تصور می نماییم همه باید آنطور که من می پسندم و می فهمم عمل کنند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به حقوق قومیت، جنسیت و تفکر و اندیشه دیگران در جامعه احترام نمی گذاریم و تصور می نماییم دیگران باید حتما آنگونه که من می بینیم و می فهمم، ببینند و بفهمند و اگر این طور نباشند، نباید هم وجود داشته باشند و این آغاز اختلاف است.
وی با اشاره به اینکه «شاخص های حق و عدالت را اندیشمندان علوم انسانی باید در جامعه تعریف کنند»، اظهار نمود: همه دم از حق می زنیم و همه دعواها در جامعه برای اینست که حق را پیاده نماییم. اما آیا ما در جامعه حق را پیاده می کنیم؟ آیا عدالت را در جامعه ایجاد می کنیم؟ این علم و دانش شماست که می تواند به مدیران و مسؤلان و سیاستگذاران راهنمایی کند چگونه حق در جامعه پیاده شود. حتی نه تنها راهنمایی کنید که در میدان حاضر شوید و مشکل را حل کنید.
پزشکیان با طرح این پرسش که «چرا قومیت ها اختلاف دارند؟»، اظهار نمود: به این علت که قومیت دیگری، آنان را نادیده می گیرد. چرا در کارمندان اعتراض ایجاد می شود؟ برای این که مابین خوب و بد، من به سبب اینکه با کسی رفاقت دارم را برمی کشم و اجازه نمی دهیم کسی که حقش است، پیشرفت کنم. این باعث نارضایتی در آن کارمند می شود.
رئیس جمهور با تکیه بر اینکه «اصول دین تقلیدی نیست و عدالت را مسلمانان باید بفهمند و درک کنند و این امر قابل تقلید نیست»، اظهار نمود: وقتی به کسی ظلم می نماییم می فهمد و وقتی بفهمد نمی تواند کسی را که به او ظلم می کند باور کند. حالا با هر ادبیاتی که می خواهی با او صحبت کن!
وی افزود: اگر اسم خودمان را مسلمان بگذاریم اما بی انصافی نماییم، غیرعادلانه عمل نماییم و حقوق دیگران را رعایت نکنیم هر اسمی برایش بگذاریم، آن اسلام نیست. اسلام یعنی حق، عدالت و انصاف.
پزشکیان خاطرنشان کرد: مدیریت و علم شما اندیشمندان علوم انسانی است که به مدیران و مسؤلان کمک می نماید برپایه عدالت و انصاف عمل کنند. اگر ما بتوانیم برپایه انصاف حرکت نماییم و جایگاه هرکس را منصفانه در اختیارش قرار دهیم، مشکلی ایجاد نمی شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر برپایه انصاف و عدالت عمل نماییم و هرکس را بر جایگاهش قرار دهیم. بی سواد را بر باسواد حاکم نکنیم، بی هنر را بر باهنر حاکم نکنیم، بی تجربه را بر باتجربه حاکم نکنیم؛ اگر این کار را می کردیم باور کنید که مملکت ما گلستان می شد.
وی ادامه داد: ما در هرجایی که هستیم و در هر اقدامی که انجام می دهیم، به هرکسی بر مبنای اندازه و جایگاهش احترام بگذاریم نه بیشتر. من بعنوان یک کارمند در ساختار اداری چه کار کنم، چه کار نکنم، حقوق، پاداش و مزایا را دریافت می کنم اما بین کسی که عالم است، کار می کند و اثربخش است و بین کسی که عالم نیست و بدون دلیل پستی را گرفته است و کار نمی کند، چون آن پست سرجایش است، پرداخت هم به همان اندازه سرجای خود است. آیا این علمی و کارشناسی است؟ اعتقادی است؟
پزشکیان خاطرنشان کرد: در مدیریت نیروی انسانی می گویند برپایه عملکرد پول پرداخت کنید، احترام بگذارید و جایگاه دهید. این موارد را می توانید در ساختار اداری ما نهادینه کنید تا برپایه عدالت و انصاف عمل شود. چرا سیستم پویا و خلاق نیست و جلو نمی رود؟ چون افراد در جایگاه درست قرار نگرفته اند.
رئیس جمهور با تکیه بر اینکه «باید این نگاه در جامعه ایجاد شود که انسان می تواند همواره پیشرفت کند و بهتر از روز قبل باشد»، اظهار نمود: اگر این باور در جوامع اسلامی به وجود آمد، همه چیز از اقتصاد و فرهنگ تا دیگر موارد اصلاح می شود. اگر چنین نمی شود به این علت است که باورهای ما در یک قالبی متصلب شده است و ذهنیت بسته ای در ما ایجاد می شود که نمی توانیم از آن خارج شویم.
وی افزود: راستی و درستی این نیست که هرچه من بگویم درست است. این امر، مستقل از من و شماست. من باید خودم را با راستی و درستی تطبیق دهم نه راستی و درستی با من. چه کسی ظالم تر از آن است که به مردم دروغ بگوید؟ و اگر راست و درست هم عنوان شد را نپذیرد؟
پزشکیان خاطرنشان کرد: ما باید برپایه شواهد در کشور مدیریت نماییم و راه درست را این گونه انتخاب نماییم. باید با جامعه برخورد صادقانه داشته باشد و اگر چنین باشد انتخاب راه درست امکانپذیر است. این چیزی است که شما باید کمک کنید در جامعه پیاده شود. مشکلاتی که امروز از نظر اعتیاد، مسائل اخلاقی و رفتارهای اجتماعی با آن مواجهیم زاییده همان آموزشی است که از مدارس آغاز می شود و روش آنرا هم بلد نیستیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با امر و نهی امکان اصلاح نیست. اصلاح هر انسان روش دارد. با گفتن نمی توان تغییر ایجاد کرد. با دستور دادن نمی شود انسان ها را اصلاح کرد. راهش را شما اندیشمندان بلدید. همه ما باید بدانیم یک امت هستیم و زیاده طلبی نکنیم و جایی نشینیم یا نخواهیم جایی باشیم که حق مان نیست، اگر چنین نباشد اختلافی ایجاد نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی من بعنوان یک قومیت، مذهب و باوری با من منصفانه برخورد نکردند یا احساس کنم من توان و حقی بیشتر از آن که دریافت کرده ام را داشته ام، حتما صدایم درمی آید. امکان ندارد چنین نشود. هرچیز بر حزب، دسته و جناح و قوم و خویش خود می خواهی برای بقیه هم همان را بخواه. اگر چنین نکنیم ظلم کرده ایم؛ این از آیات قرآن و احادیث نهج البلاغه است.
پزشکیان تصریح کرد: قرآن به ما می آموزد که هیچ چیزی عذاب خدا را سریعتر از آن که تو بر ظلم بایستی، نازل نمی نماید. عذاب خدا یعنی این که ما بر خودمان یک سفره باز نماییم برای مردم سفره دیگری باز نماییم. دارودسته خودمان را یک جور ببینیم، دیگران را جور دیگری ببینیم. یک جا را امکانات فراوان دهیم و جایی دیگر چنین اجازه ای ندهیم. خدا صدای کسانیکه به آنان ظلم شود می شنود و در کمین ظالمان است.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: امیدوارم ما بتوانیم با کمک شما استادان، محققان و محققان در ساختن جامعه بااخلاق، راستگو و برپایه عدالت و انصاف عمل و همه در کنارهم با وفاق زندگی نماییم.
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب