صرفه جویی در مصرف برق به کمک راهکارهای باستانی

صرفه جویی در مصرف برق به کمک راهکارهای باستانی

پروژه آسان: خراسان رضوی ساختمان های باستانی از روش های خنک کننده غیرفعال برای کاهش گرما بدون تهویه مطبوع استفاده می کردند.


همیشه فرض بر این است که ساختمان ها به طور معمول در ایام گرم به علت تهویه مطبوع ثابت، پنجره های بسته و این که برق هیچ گاه قطع نمی گردد، خنک هستند اما خاموشی می تواند در بدترین لحظه ممکن رخ دهد. وقتی این اتفاق می افتد، خانه ها به سرعت داغ می شوند و نشان می دهند که چرا روش های خنک کننده غیرفعال، ضروری هستند.
سازندگان قدیم از روش های خنک کننده بهتری استفاده می کردند، آنان برق نداشتند، اما سازه هایی ساختند که از مردم در مقابل بدترین گرما محافظت می کرد. برخی دیوارهای ضخیم ابداع کردند که در روز گرما را جذب و در شب آنرا آزاد می کردند. دیگران کل محله ها را برای به حداکثر رساندن سایه برنامه ریزی کردند. این ایده های آزمایش شده با گذشت زمان برای هرکسی که می خواهد خنک تر بماند بدون این که سیستم تهویه مطبوع را روشن کند، بسیار مهم خواهند بود.
دهه ها تحقیق درباره سیستم های خنک کننده غیرفعال و معماری کم انرژی، نشان داده است که چگونه روشهای فنی ساخت وساز تاریخی بطور موثر چالش های آب وهوای نامناسب همراه با گرمای شدید تابستان را برطرف کرده است.


چگونه عراق باستان گرمای سوزان را مدیریت کرد؟

باستان شناسان ساختمان های سومری ها در جنوب عراق فعلی را شناسایی کردند؛ دیوارها از خشت خام ساخته شده بودند و فقط پنجره های کوچکی داشتند. این طراحی به کاهش گرمای داخل در طول ساعات شدید تابش نور خورشید کمک می کرد.
در بعضی مکان ها، خانه ها در کنار هم ساخته می شدند، بدین سبب دیوارهای کمتری مستقیما تحت الشعاع نور خورشید قرار می گرفتند. این محله ها همین طور شامل خیابان های باریکی بودند که در حین قدم زدن مردم در شهر، سایه ای خنک ایجاد می کردند.
تعدادی از طراحان پیشنهاد کردند که با معرفی مجدد خاصیت های گذشته می توان به کنترل دمای داخلی و کاهش مصرف انرژی کمک کرد برای اینکه تابستان های بسیار گرم، بیشتر شده است و تاکید بر خنک کننده های غیرفعال می تواند فشار شبکه های برق را کم کند و در هنگام قطع شدن شبکه، مردم را ایمن تر نگه دارد.


بادگیرهای ساده اما باهوش

نتایج تحقیقات علمی انتشار یافته در سایت ارث نشان داد، سازندگان قدیم می دانستند که مواد متخلخل مانند آجر گلی، نور شدید خورشید را مسدود و حرکت گرما را در داخل خانه کند خواهد نمود. ساکنان نیز شب ها در بیرون از منزل روی پشت بام ها می خوابیدند و از هوای خنک تر استفاده می کردند.
یکی از اختراعات قابل توجه، بادگیر بود که از دهانه بلندی برای گرفتن نسیم و هل دادن آنها به سوی پایین به داخل ساختمان استفاده می کرد. این جریان هوا به هوای داغ داخل خانه اجازه می دهد تا بوسیله دریچه های دیگر بیرون برود. این سیستم هنوز در بخشهایی از خاورمیانه استفاده می شود، جایی که بادگیرهای بلند هوای تازه را بدون نیاز به برق فراهم می کنند.
نتایج مقاله «کاربرد و طرح بادگیر برای تهویه و خنک سازی ساختمان ها در اقلیم سرد و کوهستانی ایران مطالعه موردی: شهر کرمانشاه» انتشار یافته در نخستین همایش ملی معماری، مرمت، شهرسازی و محیط زیست پایدار نشان داد که طراحی اقلیمی در هر اقلیم با عنایت به باد است به ویژه در اقلیم هایی که الگوی باد، می تواند در روند طراحی تاثیر داشته باشد. گرمای زیاد در بعضی از مناطق سبب شده است که در بعضی از مناطق از سیستم بادگیر استفاده نمایند که می تواند به تنهایی برای ایجاد شرایط تهویه طبیعی استفاده گردد. در این مطالعه استفاده از بادگیر با استفاده از راهکارهای جدید برای مناطق سردسیر و کوهستانی ایران پیشنهاد شده است.
شهرهای مدرن می توانند از سرمایش غیرفعال موارد زیادی را بیاموزند. قطعی های عمده برق می تواند در طول موج گرما فاجعه بار باشد بنابراین تعدادی از طراحان پیشنهاد کردند که معرفی مجدد خاصیت های ساختمانی در گذشته به کنترل دمای داخلی و کاهش مصرف انرژی کمک می نماید.


حفظ آب برای خنک سازی غیرفعال

امروزه خیلی از شهرها آب باران را در سریع ترین زمان ممکن بوسیله زهکشی مورد استفاده و ذخیره قرار می دهند. در طول قرن هشتم، مسلمانان در شمال آفریقا و جنوب اسپانیا برای هر قطره باران ارزش بالایی قائل می شدند و سازه های آنها اغلب دارای سیستم هایی بودند که آب را از پشت بام ها و حیاط ها به مخازن زیرزمینی هدایت می کردند و این آب باغ ها را در ماه های سوزان آبیاری می کرد و محل ها را خنک نگه می داشت.
در سایر نقاط جهان نیز برخی موارد مشاهده وجود داشت، جوامعی مانند مایاها در مکزیک، مخازن عظیمی برای ذخیره بارندگی در فصل مرطوب ساخته بودند. پژوهشگران مدرن درحال بررسی راه هایی برای اتخاذ یا بهبود برداشت آب باران هستند، خصوصاً در مکان هایی که در معرض خطر خشکسالی یا منابع محدود آب قرار دارند.




منبع:

1403/10/27
12:22:53
5.0 / 5
23
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , علم , مطالعه
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۲ بعلاوه ۲
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه