برای اولین بار در ایران توسط گروه فنی كشاورزی دانشگاه تهران انجام شد

ساخت دستگاه پیشرفته خشک کن محصولات کشاورزی

ساخت دستگاه پیشرفته خشک کن محصولات کشاورزی

پروژه آسان: عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اعلان اینکه این دستگاه برای نخستین بار در ایران طراحی شده است، بهینه سازی پروسه خشک کردن شلتوک برنج را همچون خاصیت های این دستگاه برشمرد.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، اکبر عرب حسینی اساتید گروه فنی کشاورزی دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان) دانشگاه تهران در معرفی این دستگاه اظهار داشت: «بهینه سازی فرایندهای کشاورزی و کاهش هزینه های تولید در کنار حفظ کیفیت محصولات، یکی از چالش های اصلی صنعت کشاورزی است. دستگاه خشک کن مجهز به سیستم تبرید هواخشک (LPG)، با تلفیق فناوری های پیشرفته مهندسی و هوش مصنوعی، قادر می باشد پروسه خشک کردن شلتوک برنج و دیگر محصولات کشاورزی را با هزینه کمتر و کیفیت بهتر اجرا نماید.»

وی درباره ی نوآوری این طرح پژوهشی اظهار داشت: «سیستم تبرید مبتنی بر گاز مایع (LPG) که در این طرح استفاده شده است، تأثیر قابل توجهی در ممانعت از اتلاف انرژی دارد. این سیستم با کاهش دمای گاز در مرحله تبرید، سبب کاهش رطوبت هوا شده و علاوه بر این که پروسه خشک کردن را سرعت می بخشد، مصرف انرژی را نیز به میزان قابل توجهی می کاهد.»

عرب حسینی همین طور استفاده از فناوری هوش مصنوعی را دیگر نوآوری در طراحی این دستگاه برشمرد و اظهار داشت: «مدل های پیشرفته هوش مصنوعی استفاده شده در این دستگاه، همچون سیستم استنتاج عصبی فازی تطبیقی (ANFIS) و شبکه های عصبی مصنوعی (ANN)، قادرند پارامترهای مختلف پروسه خشک کردن مانند دما، رطوبت و سرعت جریان هوا را بطور دقیق تحلیل و پیش بینی کرده و به بهینه سازی عملکرد دستگاه و کاهش هزینه های عملیاتی کمک کنند.»

استاد دانشکده فناوری کشاورزی ابوریحان با اعلان اینکه این دستگاه برای نخستین بار در ایران طراحی شده است، بهینه سازی پروسه خشک کردن را همچون خاصیت های این دستگاه برشمرد و اضافه کرد: «شلتوک برنج که یکی از حساس ترین محصولات کشاورزی است، به طور معمول در روش های سنتی خشک کردن گرفتار ترک خوردگی و اُفت کیفیت می شود. این دستگاه اینطور مشکلات را تا حدود زیادی رفع کرده و با کنترل دقیق شرایط، عمر انبارمانی محصول خشک شده را نیز می افزاید.»
عرب حسینی همین طور به مزایای رقابتی این دستگاه، همچون کاهش زمان و هزینه خشک کردن اشاره نمود و اظهار داشت: «نتایج نشان داد که استفاده از این دستگاه در مناطق مرطوب در مقایسه با روش های سنتی می تواند زمان خشک کردن را تا ۳۹ درصد کاهش داده و سبب صرفه جویی قابل توجه در هزینه های انرژی و عملیاتی شود.»
او در آخر سهولت استفاده در وضعیت آب وهوایی مرطوب را از دیگر خاصیت این دستگاه مطرح کرد و اظهار داشت: «این دستگاه به طور دقیقتر برای مناطق با رطوبت بالا طراحی شده است و سیستم تبرید آن در آب و هوای مرطوب، نقشی کلیدی در حفظ کیفیت محصول و تسریع پروسه خشک کردن ایفا می کند.»
دستگاه خشک کن محصولات کشاورزی که در قالب رساله دکتری مائده لیلایی، دانشجوی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم با هدایت اکبر عرب حسینی و محمدحسین کیانمهر، اساتید گروه فنی کشاورزی دانشکده فناوری کشاورزی (ابوریحان) دانشگاه تهران و هادی صمیمی اخیجهانی از دانشگاه کردستان طراحی و تولید شده است، با ترکیب تکنولوژی های جدید و درنظر گرفتن نیازهای کشاورزی ایران، علاوه بر افزایش راندمان و کاهش هزینه، تأثیرات منفی بر محیط زیست را به حداقل می رساند
کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به سبب استفاده بهینه از انرژی، حذف فرآیندهای سوخت فسیلی معمول، کاهش ضایعات با حفظ کیفیت محصول و کاهش ترک خوردگی، از مزایای دستگاه طراحی شده در این پژوهش است. این دستگاه علاوه بر برنج، می تواند برای خشک کردن سایر محصولات کشاورزی مانند گندم، ذرت و همین طور گیاهان دارویی حساس به حرارت و رطوبت به کار گرفته شود.





1403/11/09
12:40:46
5.0 / 5
30
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , دانشگاه , دستگاه
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۲ بعلاوه ۴
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه

با پروژه آسان زمان را مدیریت کنید، نه پروژه‌ها را !