تمدید مهلت ثبت نام در نهضت سوادآموزی، فراهم شدن امكان پیش ثبت نام اینترنتی

تمدید مهلت ثبت نام در نهضت سوادآموزی، فراهم شدن امكان پیش ثبت نام اینترنتی

پروژه آسان: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از تمدید مهلت ثبت نام در مراكز نهضت سوادآموزی تا ۱۵ دی ماه در استان ها آگاهی داد و اظهار داشت: همین طور امكان جدیدی فراهم شده و از این پس افراد می توانند از راه بازگشت به وبسایت و گوشی تلفن همراه خود پیش ثبت نام انجام دهند.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، علی باقرزاده در نشست خبری خود با اصحاب رسانه كه به مناسبت آغاز هفته سوادآموزی برگزار شد، ضمن قرائت فرمان تاریخی امام خمینی(ره) برای احداث نهضت سوادآموزی و بسیج عمومی برای مبارزه با بیسوادی اظهار نمود: در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی هستیم. وضعیت بیسوادی در ایران در ابتدای انقلاب با سایر كشورهای جهان را مقایسه می نماییم.

آمارهایی از نرخ رشد باسوادی در ایران
وی ادامه داد: نرخ باسوادی در سال ۱۹۷۶ ایران، سال پیروزی انقلاب اسلامی در گروه سنی ۱۵ سال و بالاتر، ۳۶ درصد بوده ولی میانگین جهانی ۶۹ درصد بوده است. برمبنای سرشماری سال ۹۵ نرخ باسوادی در این گروه به ۸۶ درصد رسیده و میانگین جهانی ۸۲.۲ درصد است. در واقع نرخ رشد باسوادی حدود ۵۰درصد و چهار برابر میانگین دنیاست.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینكه نرخ باسوادی گروه سنی زنان ایرانی ۱۵ سال به بالا ۲۴.۲ درصد در ابتدای انقلاب بوده است اظهار داشت: این نرخ در جهان ۶۱ درصد بوده است. این نرخ در سال ۲۰۱۶ به ۸۲ درصد بهبود یافته و میانگین جهانی باز ۸۲ درصد است. نرخ رشد باسوادی زنان ۵۷.۷ درصد بوده است.

باقرزاده اضافه كرد: نرخ باسوادی كل جمعیت در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال در سال ۱۹۷۶، ۵۱ درصد و در جهان ۷۷.۶ درصد بوده است. نرخ باسوادی ما در سال ۹۵ به ۹۷.۴ درصد رسیده اما میانگین جهانی به ۹۱ درصد رسیده است. نرخ رشد باسوادی ما در این مدت ۴۱.۳ درصد رشد داشته است. دختران ۱۵ تا ۲۴ ساله ۴۲ درصد باسوادی داشتند ولی حالا این نرخ به ۹۷.۳ رسیده و میانگین جهانی ۸۹.۹ درصد است.
وی با اشاره به اینكه به میزان ۲.۸۵ درصد رشد باسوادی در سال های ۹۱ تا ۹۵ داشته ایم اظهار داشت: نرخ باسوادی ایرانی ها ۱۰ تا ۴۹ سال در سال ۹۵ و برمبنای آخرین سرشماری ها ۹۷.۷ درصد ارتقاء یافته است. در این گروه سنی، ۱۱ استان بالای ۹۷ درصد باسوادی دارند.

وی با اشاره به اینكه امسال ۳۸۰ هزار نفر در برنامه های رسمی سازمان ثبت نام كرده اند كه معادل ۹۰ درصد اهداف كمی سال جاری است افزود: البته ۲۰ روز دیگر برای تكمیل ثبت نام ها در استان ها فرصت داریم. از مجموع آمار ثبت نامی ها، ۸۲ درصد زن و مابقی مرد و همین طور ۵۶ درصد جمعیت شهری هستند.

تمدید مهلت ثبت نام در مراكز نهضت سواد آموزی تا ۱۵ دی ماه
وی از تمدید مهلت ثبت نام تا ۱۵ دی ماه در استان ها آگاهی داد و اظهار داشت: همین طور امكان جدیدی فراهم شده و از این پس افراد می توانند از راه بازگشت به وبسایت و گوشی تلفن همراه خود پیش ثبت نام انجام دهند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به توسعه مراكز یادگیری محلی اشاره نمود و اظهار داشت: امسال ۱۳۳ مركز جدید با همكاری بخش غیردولتی به وجود آمده و در مجموع ۳۵۰ مركز یادگیری محلی داریم. در این مرامز بهبود مهارت های زندگی دنبال میگردد.
وی با اشاره به توسعه طرح خواندن با خانواده و حلقه های كتابخوانی و رفع نقصها موجود در این طرح ها اظهار داشت: ۱۳ هزار و ۵۰۰ حلقه كتابخوانی تشكیل شده و ۷۹ هزار و ۴۰۰ نفر در طرح كتابخوانی با خانواده ثبت نام كرده اند.
باقرزاده افزود: سوادآموزی زندانیان و سربازان در پادگان ها با جدیت دنبال میگردد. طرح تلفیق سوادآموزی با مهارت های آی.سی.دی.ال امسال یك جایزه جهانی برنده شد. تا هفته گذشته بیشتر از ۸۰۰۰ نفر در این طرح ثبت نام كرده اند.
وی به طرح "كلید بهشت" یا آموزش عملی نماز اشاره نمود و اظهار داشت: سال قبل ۵۰ هزار نفر تحت پوشش بودند كه امسال به ۲۳۵ هزار نفر افزایش یافته و یكی از دلایل انتخاب وزارت آموزش و پرورش بعنوان رتبه برتر كشوری ترویج اقامه نماز امسال بود.




شناسایی و جذب بیشتر از ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر از اتباع و مهاجرین خارجی
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به طرح آموزش تبلتی سلامت خانواده باز اشاره نمود و اظهار داشت: در فاز اول برای ۱۰۰ نفر تبلت تهیه شده و برای سال آینده با موضوعاتی چون مصرف بهینه آب توسعه می یابد.
باقرزاده آمارهای سوادآموزی اتباع را باز اعلام و عنوان كرد: از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۸۹ تعداد ۶۸۱ هزار و ۱۵۳ نفر از اتباع و مهاجرین خارجی آموزش دیده اند. سازمان نهضت سوادآموزی توانسته از سال ۹۰ تا كنون بیشتر از ۱۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر از اتباع خارجی را باسواد كند. بر این اساس از سال ۶۳ تا كنون ۷۸۳ هزار و ۹۸۸ نفر از اتباع تحت پوشش برنامه های سوادآموزی قرار گرفته اند.
وی افزود: همین طور این سازمان علاوه بر فعالیت سالانه خود با همكاری نهادهای بین المللی همانند كمیساریای عالی پناهندگان، شورای مهاجرین نروژ و ریلیف با هماهنگی اداره كل اتباع وزارت كشور با انعقاد تفاهم نامه همكاری مشترك نسبت به شناسایی و جذب ۲۶ هزار و ۶۱۶ نفر از اتباع و مهاجرین خارجی اقدام نموده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به پرسشی پیرامون كم كاری استان ها در جذب و همكاری آموزش دهندگان نهضت و استخدام آنها اظهار نمود: پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون مربوطه استخدام آموزش دهندگان هنوز تدوین و ابلاغ نشده و تكلیفی برای معاونت استان ها تعیین نشده كه بخواهند در این زمینه پاسخگو باشند.

صدور گواهی نامه مربیگری برای ۵۶ هزار آموزش دهنده نهضت

وی از صدور گواهی نامه مربیگری برای ۵۶ هزار آموزش دهنده نهضت آگاهی داد و درباره الزامی شدن سوادآموزی اظهار داشت: ماهانه جلساتی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال تشكیل است و هنوز پیش نویس مربوطه نهایی نشده است. نسخه ای از پیش نویس باز بنا به درخواست رئیس كمیسیون اجتماعی مجلس در اختیار این كمیسیون باز قرار گرفته است.
باقرزاده با اشاره به اینكه ۳۵ تفاهم نامه همكاری با دستگاه ها جهت استفاده از ظرفیت های مشترك با دستگاه ها به امضاء رسیده است اظهار داشت: طرح هایی چون كتابخانه سیار و قفسه ویژه نوسوادان در كتابخانه های كشور از همین جمله هستند. اجرای این طرح های مشترك منافاتی با ماموریت ها و وظایف ما ندارد. منابع اصلی ما صرف دوره های اصلی سوادآموزی میگردد.


اطلاعات 300 هزار بیسواد در دست نیست

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینكه هم اكنون درصد باسوادی سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۹۵.۷ درصد است اظهار داشت: دو میلیون و ۲۰۰ هزار بیسواد باقی مانده اند كه از این میزان ۴۰۰ هزار نفر اتباع و ۳۰۰ هزار نفر آموزش ناپذیرند، بدین سبب ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیسوادند كه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را شناسایی كرده ایم و اطلاعات ۳۰۰ هزار نفر را در اختیار نداریم.
وی درباره معوقات آموزش دهندگان اظهار داشت: كسری تخصیص داریم كه اگر تا اختتام این ماه صورت گیرد عملكرد و هزینه ها برابر و متعادل خواهد شد.تا كنون
۶۰ درصد اعتبارات مصوب ما انجام شده و امید است تا آخر سال تعهدات را جبران نماییم.


آخرین اخبار از صدور شناسنامه آموزشی ایرانیان

باقرزاده درباره صدور شناسنامه آموزشی اظهار داشت: شناسنامه آموزشی همان پایگاه اطلاعات ثبتی باسوادان است. سوابق آموزشی افراد از دستگاه های مختلف جمع آوری شده است. مهمترین پایگاه ما سامانه ثبت نام دانش آموزی است. یك عده هم به دانشگاه رفته اند و اطلاعات آنها را باز از وزارت علوم دریافت می نماییم. در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بیشتر از ۹۵ درصد افراد پرونده آموزشی دارند كه فیزیكی نیست و در پایگاه اطلاعات موجود است.
وی درباره ثبت نام های غیرواقعی و كاذب باز اظهار نمود: ما اجازه ثبت نام به افرادی كه اطلاعاتشان در این پایگاه موجود است نمی دهیم. حالا ثبت نام كاذبی نداریم ولی چون مشخصات ۵ درصد افراد را نداریم امكان دارد در آن گروه اتفاقاتی بیافتد. در هر زمان از این فرایند باسوادی متوجه شویم فرد تحصیلات غیرمرتبط داشته یا باسواد بوده، ثبت نامش لغو میگردد. مدعی هستیم این روند را كاهش دادیم اما نمی توانیم ادعا نماییم كه به صفر رسیده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم ریشه كنی بیسوادی در 40 پارسال و تعداد باقی مانده بیسوادان كشور كه در شان كشور نیست اظهار داشت: هركسی كه بیسواد مطلق است و یا دوره ابتدایی را به اتمام نرسانده باشد مخاطب ماست. سوادآموزی فرصت دوم آموزش برای كسانی است كه به هر دلیلی جامانده اند. البته هیچ كشوری هنوز سوادآموزی خودرا تعطیل نكرده است. باید قوانین و مقررات لازم وضع و یا اصلاح گردد و دامنه سوادآموزی گسترش یابد.


آموزش بیسوادان افغان در افغانستان

وی درباره آموزش بیسوادان افغانستانی در كشور افغانستان اظهار داشت: اینجا مقررات دست خودمان است، اما كار كردن در خود افغانستان ظرافت های خاص خودرا دارد و نیازمند فراهم شدن مقدماتی است. البته پیش نویس تفاهم نامه ای میان وزرای آموزش و پرورش كشورها در حال تهیه است كه اگر به امضاء برسد مشكلات این حوزه كاسته می شود. ما سعی كردیم برای اتباع افغانستانی كتابی با زبان خودشان تولید نماییم و آغازین كشوری هستیم كه كتاب با زبان اتباع تولید كرده ایم.




1397/10/01
15:36:01
5.0 / 5
4405
تگهای خبر: آموزش , آموزش و پرورش , اجتماعی , اینترنت
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۷ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه