سرنوشت ۱۰۱ خانه ایمنی در تهران
پروژه آسان: ضرورت بهره گیری از آموزش های ایمنی یكی از مواردیست كه بعد از وقوع حادثه قسمتی از افكار ما را به خود اختصاص می دهد؛ اما متاسفانه بعد از مدتی بهر دلیلی از یاد می رود و به زمان سپرده می شود. خانه های ایمنی كه یكی از محل های حدودا ناشناخته پایتخت است؛ ظرفیتی را در اختیار دارد كه می تواند سبب افزایش فرهنگ ایمنی و آگاهی عمومی درباره نحوه پاسخ به حوادث و... شود. ظرفیتی كه باید با مدیریت و برنامه ریزی به شكلی از آن استفاده گردد كه مورد استقبال شهروندان قرار گیرد.
رسول هلالی در گفت و گو با ایسنا معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، درباره اینکه خانه های ایمنی پایتخت چطور تاسیس شدند و چه ظرفیتی دارند اظهارکرد: زمانی که سراهای محلات تشکیل شد ستاد راهبری محلات که وابسته به معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران است، به صورتی عهده دار هدایت این سراها شد.
وی افزود: در این محلات خانه هایی با نام خانه های ایمنی و بحران دایر بود که چند سال قبل برمبنای تصمیمی که گرفته شد قرار شد این خانه ها یا یکدیگر ادغام شوند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتش نشانی تهران اظهار داشت: بعد از تصمیمات اتخاذ شده خانه های آتش نشانی با بحران ادقام شد و به آنها خانه های ایمنی و دوام گفته شد. وظیفه این خانه ها این بود که اقدامات در رابطه با سازمان آتش نشانی و بحران را انجام دهند. همین طور طبق بخشنامه ای که نوشته شد مقرر شد محویت با ستاد بحران باشد. در این خصوص قرار شد ستاد بحران، آتش نشانی و ستاد راهبری محلات با یکدیگر همکاری کنند.
وی با اعلان اینکه شهر تهران حدود ۳۵۰ محله دارد افزود: معمولا هر محله یک سرای محله دارد و بعضی از این سرای محلات دارای خانه های ایمنی هستند. پس قرار شد که آتش نشانی برای هر سرا یک مربی و ستاد بحران هم به همین تعداد از نفراتش را برای همکاری در این خانه های ایمنی انتخاب کنند اما به این شکل اتفاق نیفتاد و اینطور شد که برخی خانه های ایمنی در اختیار سازمان آتش نشانی تهران، برخی در اختیار ستاد و بحران و برخی به صورت مشترک استفاده شد.
هلالی اظهار نمود: در منطقه یک عملیات سازمان آتش نشانی تهران شش خانه ایمنی، منطقه دو عملیات ۹ خانه ایمنی، منطقه سه عملیات ۱۲ خانه ایمنی، منطقه چهار عملیات ۲۱ خانه ایمنی، منطقه پنج عملیات ۱۱ خانه ایمنی، منطقه شش ۲۱ خانه ایمنی، منطقه هفت ۲۱ خانه ایمنی و در محدوده منطقه شش عملیاتی ۱۹ خانه ایمنی در اختیار سازمان آتش نشانی تهران است. در مجموع ۱۰۱ خانه ایمنی در پایتخت زیر نظر آتش نشانی تهران فعالیت می کند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتش نشانی تهران اظهار داشت: برخی عقیده دارند زمانی که این خانه ها به صورت جداگانه از یکدیگر فعالیت می کردند، تمرکز بیشتری بر زمینه فعالیت وجود داشته است بعد از آن گاهی عدم هماهنگی های مسئولیتی چالش های خاص خودرا ایجاد کرد.
هلالی با اعلان اینکه جلسه های مشترکی برگزار شده است که سیاست گذاری مشترک و واحدی ایجاد و از ظرفیت این فضا استفاده گردد اظهار داشت: این خانه های ایمنی پتانسیل بسیار خوبی دارند. متاسفانه چون این خانه ها درآمد زایی مناسب را در بعضی از بخش ها ندارند تا بتوان آنرا به چرخه خود این سراها بازگرداند و ظرفیت ان ها را افزایش داد شاید آنقدر که باید پیشرفت نکرده اند.
وی درباره اقداماتی که در خانه های ایمنی زیر نظر آتش نشانی انجام می شود اظهار داشت: پرسنلی که در این خانه های ایمن فعالیت می نمایند از هر فرصتی برای آموزش ایمنی و جذب مخاطبان استفاده می نمایند. همچنین افراد را برای آموزش های شهروندی و جذب داوطلبان تشویق می کنند، در این محل ها ثبت نام برای ارائه آموزش های ایمنی انجام می شود و بعد از انجام هماهنگی های لازم آموزش ها یا در همان سراهای محلات یا با هماهنگی سازمان در فضای دیگری انجام می شود.
هلالی افزود: البته متاسفانه از این طرح آنطور که باید استقبال نشده است. واقعیت این است که در جامعه ما بطور کلی گرفتار یک چالش و معضلی شده که عدم مشارکت پذیری مردم در کارهای اجتماعی است. یکی از مهم ترین دلیلهای این اتفاق عدم اعتماد عمومی است و گریبان همه را گرفته است. بعنوان مثال زمانی که حادثه پلاسکو صورت گرفت مشارکت مردم با سازمان آتش نشانی تهران چند برابر شد اما بعد از آن بار دیگر همین مردم نسبت به سفارش های آتش نشانی بی توجهی می کنند.
وی ادامه داد: اقدامات بسیار زیادی دراین زمینه انجام شده تا ببینیم که چرا مردم مشارکت نمی کنند. با دانشگاهی در رشت درباره پژوهش های اجتماعی هماهنگی انجام شده است.
منبع: پروژه آسان
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب