كاوشگر امید نخستین تصویرش از مریخ را مخابره كرد

كاوشگر امید نخستین تصویرش از مریخ را مخابره كرد

کاوشگر «امید» امارات متحده عربی نخستین تصویر خودرا از سیاره مریخ به زمین مخابره کرد.


به گزارش پایگاه اینترنتی بی. بی. سی نیوز، این فضاپیما سه شنبه گذشته وارد مدار این سیاره سرخ شد و امارات متحده عربی را به نخستین کشور عربی در تاریخ تبدیل کرد که در همسایگی نزدیک زمین حضور علمی دارد.
این تصویر اول با چشم اندازهای مشابه خیلی از مریخ دنبال خواهد شد. کاوشگر امید در مدار بازی قرار گرفته است تا بتواند آب و هوای مریخ و سیستم های آب و هوایی را مطالعه کند، به این معنا که این ماهواره دیسک (صفحه حلقوی) کامل سیاره مریخ را نیز مشاهده خواهدنمود.
این چشم انداز برای تلسکوپ های مستقر در زمین آشناست اما ماهواره هایی که در فضا برای مطالعه این سیاره سرخ قرار می گیرند کمتر با این منظره روبرو می شوند. این ماهواره ها بطور سنتی در نزدیکی سیاره نگه داشته می شوند تا بتوانند تصاویری با وضوح بالا از سطح این سیاره سرخ به دست آورند و بعنوان ایستگاه های رله ارتباط ازراه دور برای ربات های در تماس با زمین عمل کنند.
تصویر مخابره شده از مریخ توسط ابزار EXI کاوشگر امید و از ارتفاع ۲۴ هزار و ۷۰۰ کیلومتری (۱۵، ۳۵۰ مایل) بالاتر از سطح مریخ در ساعت ۲۰: ۳۶ به وقت گرینویچ روز چهارشنبه ثبت شده است ؛ یعنی یک روز بعد از رسیدن کاوشگر امید به مریخ این تصویر ثبت شده است.
در این تصویر قطب شمال مریخ، سمت چپ بالای تصویر دیده می شود. در مرکز تصویر درست روی خط تلاقی شب و روز، کوه المپوس (المپ)، بزرگترین آتشفشان کل منظومه شمسی، قابل رویت است. سمت راست آن سه آتش فشان هم خط دیده می شوند که آسکریوس، پاوونیس و آریسیا نام دارند. دره ژرف و وسیع مارینر هم در لبه سمت راست مریخ در این تصویر دیده می شود که قسمتی از آن زیر ابر قرار گرفته است.
کاوشگر هزار و ۳۵۰ کیلوگرمی «امید» با راکت H-۲A به فضا پرتاب شد و برای خروج از جو زمین و سفر ۵۰۰ میلیون کیلومتری خود به سرعتی معادل ۴۰ هزار کیلومتر در ساعت رسید.
تنها آمریکا، روسیه، اروپا و هند چنین پروژه ای را با موفقیت انجام داده اند. کاوشگر «امید» در امارات و زیر نظر کارشناسان آمریکایی طی ۶ سال تولید و آماده پرتاب شد. این پروژه یکی از برنامه هایی است که دولت امارات می گوید با هدف دور کردن این کشور از وابستگی به نفت و گاز، و تحقق آینده ای برمبنای اقتصاد دانش بنیان در دست دارد.


1399/11/27
14:41:24
0.0 / 5
1363
تگهای خبر: آمریكا , اینترنت , ربات , علم
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۹ بعلاوه ۱
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه