مدیركل سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم:

بخش اعظم پیشرفت های کشور از طرف دانشگاهیان و نوشتن مقالات پژوهشی رقم خورده است

بخش اعظم پیشرفت های کشور از طرف دانشگاهیان و نوشتن مقالات پژوهشی رقم خورده است

به گزارش پروژه آسان، مدیرکل سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: دانشگاه ها وظیفه دارند، در راه پژوهش بنیادی و کاربردی سطوح آمادگی فناوری (TRL) یک تا 5 فعال باشند که در این مسیریک تا سه شاخص تی آر ال نگاشتن مقاله داخلی و بین المللی به عنوان برونداد علمی قابل قبول است. اگر این پویایی وجود نداشته باشد، کشور به لحاظ علمی رشد نمی نماید. بخش اعظم پیشرفت های کشور از طرف دانشگاهیان و نوشتن مقالات پژوهشی آنان رقم خورده است.


صمد نژادابراهیمی، مدیر کل سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: یکی از با اهمیت ترین سیاست های ما در معاونت پژوهشی، افزایش تعداد پژوهش های مسئله محور است. از ین جهت، بیش از ۱۱ هزار قرارداد صنعتی در سال ۱۴۰۲ میان دانشگاه و صنعت منعقد شده است که در مقایسه با سال گذشته، ۲ هزار قرارداد بالا رفته است.
وی به اتخاذ سیاست فرصت های مطالعاتی جامعه و صنعت اعضای هیات علمی دانشگاه ها اشاره نمود و اضافه کرد: این سیاست از ۵ سال پیش به اجرا در آمده است و طی این دوره های فرصت مطالعاتی، اعضای هیات علمی بین شش ماه تا یکسال بصورت مامور در صنایع و نهادی های مرتبط حضور پیدا می کنند و آنها ضمن آشنایی با محیط صنعتی می توانند پژوهش های خودرا نیز باتوجه به نیاز صنایع تعریف کنند. از ین جهت، یکی از آثار این سیاست، افزایش تعداد قراردادهای صنعتی بوده است.
وی با اشاره به اهمیت چاپ مقاله در پایگاه های استنادی بین المللی اظهار داشت: کشور ایران در یک و دو دهم درصد از تولید علم دنیا مشارکت دارد. همین طور دانشگاه ها وظیفه دارند، در راه پژوهش بنیادی و کاربردی سطوح آمادگی فناوری (TRL) یک تا ۵ فعال باشند که در این مسیریک تا سه شاخص تی آر ال نگاشتن مقاله داخلی و بین المللی به عنوان برونداد علمی قابل قبول است. اگر این پویایی وجود نداشته باشد، کشور به لحاظ علمی رشد نمی نماید. بخش اعظم پیشرفت های کشور از طرف دانشگاهیان و نوشتن مقالات پژوهشی آنان رقم خورده است.
مدیر کل سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی درباره ی علت رکود رشد علمی در پایگاه های استنادی اظهار داشت: یکی از دلیلهای تبلیغات منفی است. تعدادی از افراد می خواهند با تبلیغات منفی ارزش ها چاپ مقالات درپایگاه های استنادی را کم نشان دهند و این مساله انگیزه پژوهشگران در نوشتن مقاله را کم می کند. همچنین، پژوهش های مسئله محور کشوری از طرف پژوهشگران بالا رفته است. این مساله موجب کاهش سرعت نوشتن مقاله می شود و چون جنس مسائل پژوهشی داخلی و ملی است در این حالت مجلات خارجی تمایل کمتری به چاپ این مقاله ها دارند. جمع بندی ما نشان از افزایش کیفیت مقالات نسبت به چند سال قبل است.
وی پایین بودن حقوق اعضای هیات علمی را یکی دیگر از دلیلهای کاهش انگیزه در نوشتن مقالات دانست و اظهار داشت: همین طور بودجه ای که به دانشگاه ها اختصاص داده می شود در مقایسه با رقبای منطقه ای بسیار پایین است. دانشگاهها خودشان با قراردادهای صنعتی و درآمدهای اختصاصی، قسمتی از پایین بودن بودجه را تامین می کنند؛ اما این کفایت نمی نماید. باید از مبادی مختلف بودجه برای دانشگاه ها تامین گردد. پمپاژهای منفی نباید به سمت دانشگاه ها برود، چون در هر مسئله ای از دانشگاهیان کمک گرفته شده است، شاهد نتیجه مطلوب بوده ایم.
نژادابراهیمی اظهار داشت: پیشرفت های نظامی ما و فناوری های حال حاضر کشور مرهون مجاهدت های دانشگاهیان در تحریم های ظالمانه است. با وجود تحریم نه فقط درجا نزده ایم؛ بلکه کشور در حوزه علم و فناوری پیشرفت کرده است. دانشگاه نیروی انسانی کارآمد تربیت کرده است؛ اما صنایع در جذب آنها عملکرد خوبی نداشته اند.


1403/02/03
15:15:04
5.0 / 5
331
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , تبلیغات , دانشگاه
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۲ بعلاوه ۴
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه