وزیر علوم خبر داد

اعطای پایه های تشویقی و پژوهانه به سردبیران نشریات علمی

اعطای پایه های تشویقی و پژوهانه به سردبیران نشریات علمی

به گزارش پروژه آسان، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اعطای پایه های تشویقی و پژوهانه به سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی اطلاع داد و اظهار داشت: نشریات علمی پرچم های برافراشته جمهوری اسلامی ایران در زمینه های ملی و بین المللی هستند.


به گزارش پروژه آسان به نقل از ایسنا، محمدعلی زلفی گل در آیین تجلیل از سردبیران و مدیران مسئول نشریات علمی نمایه شده در پایگاهای معتبر بین المللی در دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: سردبیران و مدیران مسئول، خیران آموزش عالی کشور هستند. به علت این که عمر و دانش و تجربه خویش را صرف علم و نوآوری و توسعه و نشر علمی می کنند.
وی تصریح کرد: نشریات علمی پرچم های برافراشته ملی و بین المللی ما و سبب افتخار جمهوری اسلامی هستند. ازاین رو نوع نگاه ما به نشریات، باید متفاوت باشد.
وزیر علوم ضمن اشاره به تجربیات خود در کمک سردبیری یکی از نشریات اشپرینگر، به سردبیران و مدیران مسئول سفارش کرد: عاشقانه برای این کار وقت بگذارند تا زودتر فرایند داوری انجام و داده ها و یافته ها زودتر منتشر شود. گاهی اوقات دیر منتشر شدن مقالات سبب می شود که داده ها تبدیل به داده های دست دوم شوند.
وی اظهار نمود: ما در وزارت علوم تلاش کردیم کار بی مزد و مواجب مدیران مسئول و سردبیران را در آئین نامه ها ببینیم دستورالعمل پایه های تشویقی و دستورالعمل جامع پژوهانه نمونه ای از تلاش ما برای این بوده که بگوییم که زحمات شما را می بینیم؛ باآنکه این در مقابل زحمات شما ناچیز است.
افزایش مجلات نمایه شده در پایگاه هایی بین المللی
زلفی گل ضمن اشاره به برگزاری کارگاه ها و دوره های مختلف برای مدیران مسئول و سردبیران در سالهای اخبر، اظهار داشت: این اقدام سبب افزایش مجلات نمایه شده در پایگاه هایی بین المللی شده است. در ۴ دهه قبل ۱۰۱ مجله وزارت علوم نمایه شده بودند و در دولت سیزدهم ۷۲ مجله نمایه بین المللی گرفتند.
وی در مورد حمایت مالی از نشریات نمایه شده اظهار داشت: سال جاری ۳۰۰ میلیون برای مجلات انگلیسی و ۵۰۰ میلیون برای مجلات فارسی نمایه شده در پایگاه های بین المللی در نظر گرفتیم. اینها اعتبار شایسته ای در مقایسه با زحمات شما نیست ولی تنها برای اینست که نشان دهیم ما شما را می بینیم.
وی با تکیه بر اهمیت مرجعیت علمی اظهار داشت: سال جاری ردیف بودجه ای برای مرجعیت علمی در قانون بودجه در نظر گرفته ایم.
زلفی گل با انتقاد از برخی اعتقادات در مورد منتشر نکردن مقالات اظهار داشت: برخی دیدگاه ها می گویند ما چرا باید علم خویش را منتشر کنیم؟ برخی به علم عنکبوتی اعتقاد دارند و می گویند چرا باید دانش خویش را منتشر نماییم تا دیگران مجانی استفاده کنند؟
وی پاسخ داد: باید توجه داشت که این مورد متفاوت می باشد و از بعد اخلاقی انتشار علم وظیفه است. در علم مالکیت مطرح نیست چون که علم قابل خرید و فروش نیست. ما به علم عنکبوتی اعتقاد نداریم و می خواهیم پرچم های علمی کشور در زمینه بین المللی درحال اهتزاز باشند.
وزیر علوم تصریح کرد: مدیران مسئول و سردبیران باید مراقب حق الناس باشند و به ناحق مقاله ای را رد نکنند و نپذیرند. هنر مدیر مسئول اینست که شبکه داوران همتا را ایجاد نماید و از ظرفیت جوانان در این حوزه استفاده نمایند.
وی از مدیران مسئول و سردبیران خواست که ایده های خود در این حوزه های راهکارهای تقویت مجلات علمی، افزایش نشریات دارای مقالات با همکاری بین المللی، ارتباط دیپلماسی علمی با مجلات علمی، ارتباط مقالات علمی با علم سنجی، افزایش مرجعیت علمی نشریات، درخواست از دانشمندان بزرگ برای انتشار مقاله در مجله ما... ارائه نمایند.
وی تصریح کرد: جامعه با قانون، مدیریت می شود و توسعه با سفارش امکان پذیر نیست. حتی فرهنگ صالح هم از راه قانون اجرایی می شود. پس باید از ظرفیت قوانین و مقررات برای تقویت مجلات علمی کشور استفاده نماییم.
مجلات تارهای علم عنکبوتی را پاره می کنند
وزیر علوم با تکیه بر این که مجلات علمی تارهای علم عنکبوتی را پاره می کنند، اظهار داشت: مجلات دانش شخصی را به دانش بشری و اجتماعی تبدیل می کنند. وقتی یک یافته جدید را منتشر می کنید، هر جای دنیا آنرا استفاده می نمایند و در نتیجه عمر بشر صرف کارهای تکراری نشود. وی تصریح کرد: باید نگاه بشریتی داشته باشیم. اقیانوس علم بشری برای همه است.
وی با اشاره به اینکه مجلات برجسته علمی وقتی می بییند دانشمندی در زمینه ای سرآمد است، از او دعوت می کنند تا در یک شماره مجله بعنوان سردبیر میهمان باشند، اظهار داشت: باید این شیوه را هم آموزش دهیم و از این ظرفیت استفاده نماییم.
زلفی گل اضافه کرد: مجلات برجسته دنیا در هر شماره یک یا دو مقاله مروری در یک مبحث نوظهور منتشر می کنند. مقالات مروری ارجاعات را بالا می برند. باید از تجربیات مجلات کیفی دنیا استفاده نماییم. یکی از مسیرهای موثر تحقق مرجعیت علمی، مجلات علمی هستند.
وی تصریح کرد: یکی از طریق های حفظ رتبه علمی کشور ما داشتن مجلات علمی کیفی و کمی است. هم کیفیت و هم کمیت مهم می باشد. کیفیت از دامن کمیت بیرون می آید. دانایی تدریجی است وزیر علوم با بیان اینکهاز سربازی به سرداری میتواند رسید، اظهار داشت: دانایی تدریجی است سزارینی و آسانسوری نیست. به مرور یک مجله به بلوغ می رسد.
وزیر علوم در انتها تصریح کرد: وقتی مجلات تحت نمایه بین المللی در می آیند سبب ارتقای رتبه علمی می شوند. بین المللی سازی مجلات علمی برای ما آورده زیادی دارد. ازاین رو باید نهایت تلاش خویش را بکنیم که مجلات برای حیات خود با محدودیتی روبرو نباشند.




منبع:

1403/04/11
12:18:45
5.0 / 5
252
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , دانشگاه , دانشمند
این مطلب پروژه آسان را پسندیدید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر بدید
= ۳ بعلاوه ۳
پروژه آسان
ezproject.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پروژه آسان محفوظ است

پروژه آسان

انجام پروژه